Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 9:50 am - Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma 6:01 pm

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Asiltürk’ün hayatını kaybettiğini “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beyefendi Hakk’ın rahmetine kavuştu… Mekanı cennet, makamı a’li olsun.. Milli Görüş camiamızın başı sağolsun…” ifadeleriyle duyurdu.

Koca yanıt verdi! Asiltürk koronavirüsten mi öldü?

Asiltürk, bir süredir Ankara’da tedavi görüyordu. Oğuzhan Asiltürk, zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı sonrası hastaneye kaldırılmıştı.

Erdoğan ve Asiltürk görüşmesinin perde arkası

Karamollaoğlu, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğuzhan Asiltürk’ün hayatını kaybetmesi nedeniyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Karamollaoğlu’ndan Asiltürk’ün ‘Bana itaat için söz verdiniz’ çıkışına yanıt

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vefat haberini aldığımız siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” dedi.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Türk devlet ve siyaset hayatının muhterem isimlerinden birisi olan, aynı zamanda Milli Görüş’ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Sayın Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük bir üzüntü duyduğumu bilhassa ifade etmek isterim. Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk’e Cenabıallah’tan rahmetler niyaz ediyor; saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad, kabri nur olsun.”

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 yılında Hekimhan, Malatya’da doğdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni bitirdi. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı.

MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP’nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya’dan milletvekili seçildi. Fazilet Partisi’ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın ölümünün ardından Saadet Partisi’nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk’ün, ayrıca kaleme aldığı “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi” adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Asiltürk,  evli ve dört çocuk babasıdır.