Oğuz Kaan Salıcı, Ahmet Türk ziyaretini TELE1’e anlattı!

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 12:40 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 1:20 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaaan Salıcı görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’le buluşmasını TELE1’de anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaaan Salıcı TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına konuk oldu. Salıcı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınarak yerine Kayyum atanan Ahmet Türk’le görüşmesini anlattı. Salıcı, Türk’le olan görüşmesini, “Biz kayyumlara karşı bir partiyiz. Sandıktan çıkan irade neyse bu irade tanınmalıdır. Çünkü benzer bir süreç İstanbul’da bizim de başımıza geldi” dedi.

Ahmet Türk: CHP iktidara doğru yürüyor

“CHP BİR İTTİFAKLA HAREKET EDİYOR”

Salıcı, Ahmet Türk’ün ‘CHP iktidara geliyor ama bu o kadar da kolay değil’ sözleri için, “CHP bir ittifakla birlikte hareket ediyor. Ortada bir altılı masa var. Bu altılı masada mutabakat altına alınan, bir güçlendirilmiş parlamenter sistem var. Biz buna uygun bir süreç yürütmek zorundayız. yüzde 50+1’in kazanacağı bir sistemde olduğumuz için de biz bu süreci ittifakla birlikte yürüteceğiz. Türk’ün böyle bir cümle kurmuş olması anlamlı. Türk, sadece mensubu olduğu siyasi parti tabanı tarafından önemsenen siyasetçi olmanın ötesinde bir siyasetçi. Onun sözünü önemeyen önemli kesimler var Türkiye’de. Böyle bir cümle söylemesi bizim için önemli” diye konuştu.

“NEZAKET ZİYARETİ YAPTIK”

Türk’le olan görüşmesinde Cumhurbaşkanlığı için öne çıkan isimler ve HDP’nin tavrı üzerine bir konuşmanın yapılmadığını belirten salıcı, “Biz bir nezaket ziyareti yaptık. Bu konulara hiç girilmedi. Seçim güvenliğinin tartışıldığı bir ortamdayız. SADAT’ın tartışıldığı bir ortamdayız. Dolayısıyla seçilmişlere sahip çıkmanın kayyumlara karşı çıkmanın açıkça ifadede edildiği bir görüşme oldu” ifadelerini kullandı.

“DEMİRTAŞ ZİYARETİM İNSANİ BİR ZİYARETTİ”

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ziyaretine de değinen Salıcı, “Türkiye’de siyasi davalar görülüyor. Ve bu davalar hukuki bir kılıfa uydurma ihtiyacı da duyulmuyor. Siyasi davaların olduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Hukukun ve yargının maalesef büyük oranda iktidarın yönlendirmesene açık kararlar verdiğini görüyoruz. Onun içinde Demirtaş’ı ziyaretim hapishanede siyasi davadan yatan bir siyasetçiye insani bir ziyaretti” dedi