OGS dönemi sona eriyor

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 4:39 pm - Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı 4:41 pm

Otoyol ve köprü geçişlerinde 31 Mart’tan itibariyle Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) dönemi sona erecek. OGS yerine sistemi yerine Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) hesabından yapılan açıklamaya göre, 31 Mart’ta otoyol ve köprülerde HGS dönemi başlayacak.

OGS kullanıcılarının, HGS etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımlara yer verilen açıklamaya göre, OGS cihazının alındığı bankaya 31 Mart’tan önce başvuru yapılacak. İptal edilen OGS’nin yerine HGS hesabı açılacak. Tüm geçişlerin ücretleri, HGS hesabından tahsil edilecek.

İADE İŞLEMLERİ BANKA HESAPLARINA YATACAK

OGS cihazının iptalinden önce yapılan ve varsa henüz tahsil edilmeyen geçiş ücreti, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil edilecek. İşlemden sonra OGS hesabında halen para bulunuyorsa ilgilinin banka hesabına/kredi kartlarına iade edilecek.

OGS ile yapılan geçişlerin ücretlerinin karşılanmaması durumunda kullanılmak üzere, varsa güvence kapsamında alınmış tutarlar banka hesabına/kredi kartına iade edilecek.

İade işlemleri, cihazın iptal tarihinden itibaren 30 gün içinde müşterilerin banka hesaplarına/kredi kartlarına yapılacak. 31 Mart’a kadar kapatılmamış OGS cihazları, bu tarihten sonra iptal edilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi ‘yine’ değişti