Öğretmenler için aşı randevusu açıldı

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 1:44 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 4:02 pm

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koronavirüsle mücadele kapsamında 499 bin öğretmen ve okul çalışanı için aşı randevusu açıldığını açıkladı.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde öğretmenlerin ve okul çalışanlarının aşılanması sürüyor. Şu ana kadar, okul öncesi eğitim, ilkokul ve köy okulu öğretmenleri ile bu alanlardaki eğitim çalışanları olmak üzere 499 bin personele aşı randevusu açıldı.

Bu da eğitim camiasının yüzde 40’ını kapsıyor. Bakanlık yetkilileri, tedarik süreciyle eş zamanlı olarak tüm öğretmenler ve okul çalışanları için aşı randevularının hızla açılacağını kaydetti. Öte yandan öğretmenlerin ve okul çalışanlarının aşılanmasına 24 Şubat’ta başlanmıştı. O tarihten bu yana eğitim emekçilerinin yüzde 60’ı aşılanmadı.

AŞI SIRASI GELEN ÖĞRETMENLERİN RANDEVULARI

Öğretmenler de diğer vatandaşlar gibi kendilerine aşı sırasının gelip gelmediğini, aralarında boşluk olacak şekilde ‘AŞI’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi’ni yazdıktan sonra 2023’e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

Aşı sırası gelenler, ‘mhrs.gov.tr’ ve ‘enabiz.gov.tr’ siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları ile “Alo 182” hattı üzerinden randevu oluşturabiliyor.

Pandemi eğitimi vurdu: Bir kuşağa yazık edildi