Öğretmenlere ters kelepçeyle gözaltı!

Yayın tarihi: 1 Haziran 2024 Cumartesi 8:06 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2024 Pazar 12:47 am

Haber: Haber Merkezi

Taban maaş ve özlük hakları için nöbet başlatan özel okul öğretmenleri Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önünde oturma eylemi yaptı. Polis TÖZOK önündeki oturma eylemine müdahale etti. Çok sayıda öğretmen ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel okul öğretmemelerinin taban maaş ve özlük hakları için nöbet başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde başlayan nöbet bugün İstanbul’da bulunan TÖZOK önünde devam etti. Sendika üyesi öğretmenlerin Taksim İstiklal Caddesi’ndeki TÖZOK binasına yürümek isteyen öğretmenlere müdahale etti.

MEB önünde oturma eylemi yapan öğretmenlere polis müdahalesi

OTURMA EYLEMİ BAŞLATTILAR

Özel okul öğretmenleri polisin engellemesinin ardından oturma eylemi yaptı. Oturma eylemine de müdahale eden polis çok sayıda öğretmeni ters kelepçeyle gözaltına aldı.

“TALEPLERİMİZ NET”

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası yaptığı basın açıklamasında, “Taleplerimiz net. Taban maaş hakkımızı geri istiyoruz. Belirli süreli sözleşmeler ile güvencesizliğe ve keyfi işten çıkarılmalara mahkûm edilmek istemiyoruz. Eğitim iş kolu olsun istiyoruz . Ve bunları kazanana kadar asla vazgeçmeyeceğiz!” dedi.

Fotoğraf: Fatoş Erdoğan

 

Kaynak: HABER MERKEZİ