Öğretmenlerden meslektaşlarına şiddete tepki

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 3:24 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 3:24 pm

İzmir’de üç öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edilmesine meslektaşlarından tepki geldi. Eğitim-İş Sendikası, okulun önünde bir basın açıklaması düzenledi.

İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda üç öğretmen, öğrenci velileri tarafından darp edildi. Eğitim- İş İzmir 2 No’lu ve 4 No’lu şube üyeleri, öğretmenlerin saldırıya uğradığı okulun önünde ortak bir basın açıklaması yaptı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın üç maymunu oynadığı” belirtilen açıklamada “Öğretmen sınıfta çocuğun yerini değiştirse çocuğumun psikolojisi bozuldu diyerek bile 147’yi arayan, CİMER’e, BİMER’e yazı yazan, öğretmeni adeta kuklası haline getirmeye çalışan kişilerin oyuncağı haline getirilmiştir. Evde oturduğu yerden bunları yapan bu zihniyet okullara gidince de öğretmenlere şiddet uygulamayı kendine hak görür hale gelmiştir.” ifadelerine yer verildi.

“CANINI SIKAN ÖĞRETMENİ İHBAR ET GEREĞİNİ YAPALIM”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 147 nolu ihbar hattının, “Canını sıkan öğretmeni ihbar et biz de gereğini yapalım” şeklindi çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, “Son saldırı Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda yaşanmıştır ve üç öğretmenimiz darp edilmiştir. Saldırgan ise maalesef bir öğrencinin velisidir. Daha önce de söyledik; bu saldırılar ne ilktir ne de son olacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum her an böyle olayları tetiklemeye uygundur. Sorunlarımızı, taleplerimizi burada tekrarlamak istemiyoruz. Çünkü yaşanan sorunların kaynağı ve çözümleri bellidir. Meseleyi ciddiyetle ele alan bir hükümet ve ona bağlı Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunları hızlıca çözebileceğini biliyoruz.
Ancak, karşımızda böyle bir anlayışı 20 yıldır görmüyoruz. Eğitim sistemimizi yapboza çeviren anlayıştan artık ciddiyet bekliyoruz. Eğitim sistemi ülkemizin geleceğidir ve yetkililerin bu sorumlulukla hareket etmeleri acil çağrımızdır. Anlamsız öğretmen meslek kanununu geri çekerek ilk adımı atmalarını talep ediyoruz.” dendi.

Sokak ortasında öğretmene dayak