Öğretmenin dövdüğü öğrenci: Öğretmenim kanlı kazağımı alıp yaktı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 2:58 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 3:02 pm

Aksaray’da öğrencisi 10 yaşındaki öğrencisini dövdüğü için mesleğine son verilen Ali Rıza Y.’nin, 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan öğrenci, “Öğretmenim dövdükten sonra burnum kanadı. Kan, kazağım, pantolonum ve ayakkabıma da bulaştı. Bu olayı ailene söyleme diye tehdit etti” dedi.

Matematik öğretmeni tarafından dövülen 10 yaşındaki öğrencinin öğretmeni hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın görülmesine başlandı. Öğretmenin görevine son verildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı‘nda memur olarak çalışmaya devam etmesine dede Selahattin K. tepki gösterdi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONA MÜKAFAT VERDİ”

Duruşmanın ardından açıklama yapan T.K.’nin dedesi Selahattin K. şunları söyledi:

”Öğretmenin, memur olarak göreve devam etmesi başlı başına bir sorun. Bu durum bizi çok üzüyor. O öğretmen, görevden alınması lazım. Milli Eğitim Bakanlığı ona mükafat verdi. Sen bu öğretmenliği yapamıyorsun, otur şu masaya, salla başını al maaşını, dediler. Olayda dövülenin yanına kar kalır. Ben bu durumdan bunu anladım. Torunumun psikolojisi bozuldu. Sağ olsun devletimiz ilgileniyor. Psikolog geliyor görüşme yapıyor. Okuluna da başladı.”

Sanatçı Şahan Gökbakar’ın, torunu T.K.’ye sahip çıkıp özel koleje gönderilme imkanı sağladığını hatırlatan Selahattin K., ”Şahan Gökbakar’dan da Allah razı olsun, ona çok teşekkür ediyorum. Onu gözlerinden öpüyorum. Ömrü uzun olsun. Allah onu evlatlarına, annesine babasına bağışlasın. Bir ağabeyi olarak özel koleje yazdırdı. Karnesi de iyi, teşekkür belgesi aldı. İnşallah daha iyi olacak. Bu okulda daha iyi oldu” dedi.

ÖĞRETMEN KANLI KAZAĞI YAKMIŞ

T.K. ifadesinde, “Arkadaşım M. bana iftira attı. Öğretmenime gidip benim hakkında küfrettiğimi söyledi. Öğretmen sınıfa geldi. Kazağımdan tutup beni çekerek koridora çıkardı. Beni dövdü. Öğretmenim dövdükten sonra burnum kanadı. Kan, kazağım, pantolonum ve ayakkabıma da damladı. Öğretmenim benim kazağımı çıkartıp, yeni kazak aldı. Ben bu kazağı yakacağım, dedi. Bu olayı ailene söyleme diye tehdit etti” dedi.

“ÇOCUĞUMUN YÜZÜNDE BEŞ PARMAK İZİ VARDI”

Gülsüm K. de aynı okulda öğrenim gören diğer çocuğunun haber vermesiyle okula gittiğini ve oğlu T.K.’yi ilk gördüğünde yüzünde tokat izinin olduğunu söyledi. Gülsüm K., “Ben olayı 1,5 saat sonra öğrendim. Okula gittiğimde çocuğumun yüzünde attığı tokat nedeniyle 5 parmağının izi duruyordu. Çocuğumun kanlı kazağını çıkartıp yeni kazak almışlar. Pantolon ve ayakkabısında kan damlaları vardı. Ben öğretmenden şikayetçiyim. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

“MAHKEMEDE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMAYAN TANIKLAR OLDU”

Aile avukatı Ali Oğuz Şahin de tanıkların ifadesiyle T.K.’nin uğradığı şiddetin boyutunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Şahin, ”Mahkemeden birtakım taleplerimiz oldu. Sanığın duruşmaya gelmemesi ve ifadesinin alınmaması üzerine mahkeme bu celsede bir karar veremeyecek. Sanığın bir sonraki duruşmada beyanları alındıktan sonra bizim taleplerimiz de değerlendirilecek. Bugün mahkemede tanıklar dinlenildi. Onların ifadelerinde de dosyadaki haklılığımız ve evladımızın uğradığı şiddetin boyutu bir kez daha ortaya çıktı. Gözyaşlarına hakim olamayan tanıklar oldu.”

Öğrencisini döven öğretmene ödül! MEB’de görev yapacak