Öğretmenden öğrencilere tehdit! Cebimde bıçak var, saplamıyorum

Yayın tarihi: 2 Kasım 2021 Salı 6:03 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 8:47 am

Ankara’da felsefe öğretmenliği yapan Y.T. isimli öğretmen, öğrencilerini tehdit etti. Y.T.’nin “Benim cebimde bıçak var, sana saplamıyorum” dediği anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Ankara’da Şehit Mehmet Karakaşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1,5 yıldır felsefe öğretmenliği yapan Y.T., sınavda kopya çektiğini iddia ettiği öğrencisi ile tartıştı. Öğretmenin öğrencisi ile tartıştığı anlar, başka bir öğrenci tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Videoda öğretmen Y.T.’nin, “Benim cebimde bıçak var, sana saplamıyorum. Ama sen benimle uğraşıyorsun” dediği, küfür ve hakaretlerde bulunduğu duyuldu.

Görüntü sosyal medyada yayılırken, öğrenciler A.V., D.M.D, A.İ, B.Ç. ve H.H.Y. öğretmen hakkında ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ iddiasıyla şikayette bulundu. Karakola giderek ifade veren öğrenciler, öğretmenin ders sırasında sürekli kendilerine küfür ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Y.T.’nin cebinde de bıçak taşıdığını iddia etti.

“MÜDÜR, BASINA KONUŞMAMAMI SÖYLEDİ”

Öğrencilerden Ö.T.A. “Ders esnasında olur olmaz küfürler ediyor. Ders anlatırken çok fazla şiddet gösteriyor. O gün de şiddetli küfür eşliğinde sınıfa girdi. ‘İyi kopya çekmişsiniz’ dedi. Öğrenciler de üstüne yürüdü, sinirlenmeye başladı. ‘Cebimde bıçak var, çekerim’ dedi” diye konuştu.

Okuldan çıkarken öğrencilerin alkışlarla tepki gösterdiği öğretmen Y.T. ise gazetecilere, “Ben suçsuzum. Müdürüm basına konuşmamamı söyledi” diye konuştu. Okul yönetimi ise olayla ilgili açıklama yapmadı.