Öğretmen ortaokul çocuklarına korku filmi izletti! “Kızım lavaboya gidemiyor, odada yalnız kalamıyor”

Yayın tarihi: 18 Ocak 2023 Çarşamba 11:16 am - Güncelleme: 18 Ocak 2023 Çarşamba 11:16 am

İstanbul Ümraniye’deki Ahmet Yavuz Ortaokulu’nda bir öğretmenin 7. sınıfa giden çocuklara cin, büyü ve din temalı Siccin 4 filmini izletmesine veliler tepki gösterdi. Çocuklara korku filmi izleten öğretmene tepki gösteren veliler konuyu okul müdürüne taşıma kararı aldı.

İstanbul Ümraniye’de Ahmet Yavuz Ortaokulu’nda 7. sınıfa giden öğrencilerin velileri çocuklarına derste korku filmi izletilmesi üzerine ayağa kalktı. İddiaya göre, hava soğuk olduğu için bahçede beden eğitimi dersi yaptırmayan öğretmen dersi sınıfta işlemek istedi. Çocukları sınıfta toplayan öğretmen “Siccin 4” isimli bir korku filmini açarak öğrencilerle beraber izledi.

Söz konusu film, sözde, büyülerin esir aldığı bir aileyi bir takım dualarla kurtarmaya çalışan bir kişiyi anlatıyor. İçinde cin, muska, büyü gibi motiflerin oldukça fazla yer aldığı psikolojik gerilim korku türündeki filmi izleyen küçük çocuklar film boyunca büyük bir korku yaşadı.

Öğrencisine cinsel istismarla suçlanan din kültürü öğretmenine 71 yıl hapis istemi

18 yaş üstü uyarısı bulunan filmi 11-12 yaş aralığında çocuklara izletilmesi velilerin tepkisine yol açtı. Konu ile ilgili sınıfın Whatsapp grubunda konuşan velilerden bir kısmı öğretmeni, çocuklara uygun olmayan film açtığından dolayı suçlarken bir grup veli ise çocukların isteği doğrultusunda filmin açıldığını iddia etti.

Aynı grupta çocuğunun filmiz izledikten sonra yaşadığı korkuyu anlatan bir anne, “Kızım lavaboya gidemiyor, odada yalnız kalamıyor. ‘Kadın cin çıkmış’ dedi. Bu yaşta bu film izletilmemeliydi. Çocuklarına izletiyor mu, bizim çocuklarımıza izletiyor” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte bazı veliler ise söz konusu durumu okul müdürüne taşıyacaklarını belirtti.