Akit TV’de bir skandal daha! Öğretim üyesi üniversiteler için “Fuhuş evleri” dedi!

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 5:15 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 1:19 am

Sakarya Üniversitesi’nden Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV’de katıldığı programda üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi. Sofuoğlu’nun skandal sözlerinin ardından SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Akit TV’de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu ‘Derin Kutu’ adlı programa katılan öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, Z kuşağını ‘hedonist’ olmakla suçlarken, üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğunu söyledi.

Sofuoğlu konuşmasının devamında üniversitelerle ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullandı. Stüdyodaki konuklar ise Sofuoğlu’na sözlerine “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diye tepki gösterdi. Sofuoğlu ise “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu daha öncede, “Google’ı Abdülhamid buldu”, “İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek” gibi açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

SAÜ REKTÖRÜ: GEREKLİ İŞLEM YAPILACAK

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SAÜ öğretim üyesi Sofuoğlu’nun skandal sözlerine ilişkin geç saatte kısa bir açıklama yaptı. Savaşan, Sofuoğlu ile ilgili gerekenin yapılacağını bildirdi. Savaşan tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır”