Öğrencisini taciz eden Celal Şengör’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 3:04 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 3:04 pm

Öğrencisini taciz ettiğini anlattığı video tepkilere yol açan ve hakkında idari soruşturma başlatılan Prof. Dr. Celal Şengör’den ilk açıklama geldi. Şengör, “Ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör’ün sosyal medyada paylaşılan ve bir kadın öğrencisini taciz ettiğini anlattığı video tepki çekmişti.

Celal Şengör’ün tacizi yeniden gündemde: Okulda istemiyoruz

Videoda Şengör, “Yanımda duruyor. O kadar kızdırdı ki Saniye’nin eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Babam bile böyle bir şey yapmadı dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı” ifadelerini kullanmıştı.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu açıklaması tepkilere yol açan Şengör hakkında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

Celal Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldı

ŞEGÖR: CİNSEL TACİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Prof. Dr. Celal Şengör tepki çeken video sonrası ilk açıklamayı “Neler Oluyor Hayatta” programına yaptı. Şengör’ün ifadelerine yer veren Hakan Ural, “Celal Hoca diyor ki; Ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum” dedi.

Şahan Gökbakar’dan Celal Şengör’ün tacizine sert tepki