Öğrencisinden şehit edilen öğretmeni Ayşenur Alkan’a mektup

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 1:04 pm

Karkamış‘taki terör saldırısında yaşamını yitiren öğretmen Ayşenur ayşenAlkan, Öğretmenler Günü’nde öğrencileri tarafından anıldı. Bir öğrenci, şehit olan öğretmeni için yazdığı mektubu okudu.

PKK/YPG’li teröristlerin 21 Kasım’da Gaziantep’in Karkamış ilçesine yönelik düzenlediği roketli saldırıda, Kocatepe İlkokulu’nda görevli Ayşenur Alkan ile 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit olmuştu.

Öğretmenler Günü’nde, öğrencileri ve meslektaşları şehit öğretmen Ayşenur Alkan’ı unutmadı. Karkamış Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Kocatepe İlkokulunda şehit öğretmen için özel bir anma töreni düzenlendi. Öğretmen ve öğrenciler, Kalkan için okulun girişine karanfiller bıraktı.

ÖĞRENCİSİNDEN MEKTUP

Okul kapısına karanfil bırakan Kocatepe İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinden Sümeyye Tekin ise Ayşenur Alkan için yazdığı mektubu okudu. Ayşenur Alkan’ın, 4-C’nin sınıf öğretmeni olmasına rağmen tüm öğrencilerin sevgisini kazandığını belirten Tekin, şehit öğretmenlerini çok özleyeceklerini ve asla unutmayacaklarını söyledi.

İSMİ OKULA VERİLECEK

Öte yandan Ayşenur Alkan’ın ismi, görevli olup, şehit edildiği okulda yaşatılacak. Terör saldırısı sonrası ilçeye gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimat verdiği, bürokratik işlemlerin başladığı ve okulun tabelasının birkaç gün içinde ‘Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan İlkokulu’ olarak değiştirileceği kaydedildi.

Karkamış’taki saldırıda hayatını kaybeden öğretmenin babası: İçim yanıyor, Allah kendilerini de yaksın