Öğrencilere din dersi ‘zorunluluğu’

Yayın tarihi: 8 Ocak 2021 Cuma 7:10 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 7:10 pm

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık, “Öğrenciler 9’uncu sınıflarda 5, 10’uncu sınıflarda 4 saat seçimlik ders yapabiliyor. Seçenekler arasında hangisini seçerseniz seçim mutlaka saati doldurmak için din derslerinden 1 saat seçmek zorunda kalıyorsunuz” dedi.

ANKA’da yer alan habere göre, Çayan Çalık, Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi’nde 9 ve 10’uncu sınıflardaki öğrencilerin seçmeli dersler arasından din dersini seçmek zorunda olduklarını belirtti. “Öğrenciler 9’uncu sınıflarda 5, 10’uncu sınıflarda 4 saat seçimlik ders yapabiliyor. Seçenekler arasında hangisini seçerseniz seçim mutlaka saati doldurmak için din derslerinden 1 saat seçmek zorunda kalıyorsunuz. Okul müdürü bu uygulamadan geri adım atmayacağını söyledi” dedi. Okul müdürünün bu uygulamadan geri adım atmayacağını bildiren Çalık, normalde seçimlik derslerde bütün derslerin öğrencilere sunulduğunu ve ona göre sınıf açıldığını vurgulayarak, zorunlu din dersi uygulamasına karşı çıktığını ekledi.

Okulun öğrencilere sunduğu ders seçeneklerinde ise 9’uncu sınıflara 5 saatlik seçim hakkı için 2 saat yabancı dil, 2 saat sosyal etkinlik, 1 saat temel dini bilgiler, 2 saat peygamberin hayatı dersleri; 10’uncu sınıflara 1 saat demokrasi ve insan hakları, 2 saat sosyal etkinlik, 1 saat temel dini bilgiler ve 2 saat peygamberin hayatı dersleri sunuluyor.

Yönetim öğrencilere ders seçilmesi konusunda şu uyarıyı yaptı:

“İş bu seçmeli dersler seçilirken, okulumuzdaki öğretmenlerin norm durumları, öğretmenlerimizin ders yükleri ve öğrencilerimizin talepleri de dikkate alınarak, değerlendirme yapılmıştır. Sosyal etkinlik dersinin her sınıf ve her alanda yer alması öğrencilerimizin zorunlu derslerini takviye etmeye yönelik olduğu düşünülmektedir.”