Öğrenciler yurt ve yemekhane zamlarına karşı ayakta! ‘Açlıkla sınav olmaz’

Yayın tarihi: 2 Şubat 2020 Pazar 9:11 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2020 Pazar 9:11 pm

Öğrenci Sendikası, üniversiteler için yemekhane ve ulaşım ücretlerinin Türkiye’deki en ucuz fiyata sabitlenmesi için bir imza kampanyası başlattı. Açlıkla sınav olmaz başlıklı bir açıklama yapan sendika, taleplerini de sıraladı.

Öğrenci Sendikası’nın kampanyaya ilişkin açıklaması şu şekilde:

Hepimiz, öğrencilik hayatına birbirinden güzel hayallerle başlamıştık. Bu yolculuğun başından itibaren yaşadığımız binbir çeşit zorluk, bütün ülkede artan yemekhane ve yurt zamlarıyla beraber artık katlanılamaz bir hale geldi.

Artan enflasyon ve gelen zamlar, yaşam kalitemizi düşürmek bir yana yaşanamaz bir hale getiriyor. Sürekli artmaya devam eden bu zorluklar karşısında birçok okulda, farklı şekillerde sesimizi duyurmaya çalıştık, devam da ediyoruz.

Bir aradayken, haklılığımızı ve ne kadar güçlü olduğumuzu herkese gösterebiliyoruz, kazanabiliyoruz.

ÜÇ ACİL TALEP

“İstanbul Üniversitesi’nde kazandık ama ülkenin her yerinde öğrenciler aynı sorunları yaşıyorlar. İstanbul Üniversitesi’nde yapabildiysek her yerde yapabiliriz.

Başka arkadaşlarımızı kaybetmeden, daha fazla şiddete maruz kalmadan, üç acil talebimiz var:

-Sabahları çorba ücretsiz olmalı

-Bütün yemekhanelerde, öğlen ve akşam yemeklerinde fiyatlar, ülkedeki en düşük yemekhane fiyatına sabitlenmeli ve ikinci yemekte kademeli fiyat artışı engellenmeli

-Türkiye’deki en ucuz öğrenci ulaşımı, bütün şehirlerde uygulanmalı

Bütün öğrenciler beslenme hakkından eşit şekilde faydalansın diye, sizleri de imza vermeye, bu adil ve acil talebi yaymaya çağırıyoruz.

Bu şartlarda öğrencilik sadece bir hayal…

Açlıkla Sınav Olmaz! Biliyoruz, başarabiliriz!”

Siz de kampanyaya destek olmak için buradan imza verebilirsiniz: change.org