Öğrenciler uyarmıştı, Kocaeli Üniversitesi’nde sistem çöktü

Yayın tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 4:55 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2020 Pazartesi 4:56 pm

Final dönemi sınavlarını internet üzerinden yapacağını duyurarak öğrencilerin tepkisini çeken Kocaeli Üniversitesi (KOÜ)’nde sistem ilk günden çöktü, bir çok öğrenci sınavlara giremedi.

Koronavirüs süresince alınan önlemler kapsamında yüz yüze eğitime ara verildikten sonra online eğitime geçilen KOÜ’de Yükseköğretim Kurulu’nun açıklamasının ardından final dönemi sınavlarının internet üzerinden yapılacağını, dersi alan öğrencilerin ise sınavlara aynı saatte gireceğini duyurmuştu.

Duyurunun ardından oldukça tepki gelmiş öğrenciler ders seçim haftalarını hatırlatarak sınav süresince okulun internet sitesinin yaşanan yoğunluğu kaldıramayacağı ifade edilmişti. Bugün ise final sınavları başlayan KOÜ’de ilk günden sistem çöktü bir çok öğrenci sınavlara giremedi, Twitter üzerinden tepkilerinin dile getiren öğrenciler #KOUSınavSistemiDeğissin tag’ı ile TT ooldular.

“NİTELİKLİ BİR EĞİTİM İÇİN MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Kocaeli Üniversitesi’nde sınavların ilk gününde sistemin çökmesinin ardından Kocaeli Emek Gençliği yazılı bir basın açıklama yayımladı yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi. Emek Gençliği açıklamasında Rektör Sadettin Hülagü’nün 1 Nisanda attığı tweet hatırlatıldı “4500 kişinin aynı anda bağlantı sağlayacak sistemin hazır olduğunu duyurmuştu ancak gerçekler böyle olmadı. Daha sınavların ilk gününde sistem çöktü, bizler sınavlarımıza giremedik. Şikâyetlerimizi belirttiğimizde ise internet bağlantısında sıkıntı vardır, uyarıları dikkate alın, mazeret sınavına girersin gibi cevap alıyoruz” dendi. Ders seçiminde bile problem yaratan sistemin binlerce öğrencinin aynı anda girmesini nasıl kaldıracağını ve öğrencileri mağdur etmemesi için sistem yapılandırılmasının nasıl planlandığını soran Emek Gençliği “Yaşadığımız bu mağduriyetin sorumlusu öğrencilerin taleplerini göz ardı eden rektörlük ve senatodur. Öğrencileri mağdur etmeyeceğiz diyerek yapılan toplantılar sonrası yine biz mağdur olduk” dedi. Öğrencileri mağdur etmeyeceğiz denilerek yapılan toplantılar sonrası yine öğrencilerin mağdur olduğunu, altyapısı binlerce öğrencinin aynı anda girişini kabul etmeyen, sürenin kısa olduğu, sorular arası geçişin ise yapılmadığı bir sistemi kabul etmediklerinin ifade eden Emek Gençliği açıklamasının sonunda “Öğrencilerin talepleri derhal kabul edilmelidir. Sınav süreleri uzatılmalı, sistemin altyapısı düzeltilmeli, yaşatılan mağduriyet giderilmelidir. Emek Gençliği olarak Kocaeli Üniversitesi öğrencilerini taleplerimizin karşılandığı, ulaşılabilir, nitelikli bir eğitim için mücadeleye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı. (Evrensel)