Öğrenciler ifşa etti! Mülakata hayır

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 11:33 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 5:09 pm

Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yeterli puan almalarına rağmen sözlü mülakatlardan elenen yurttaşlar isyan etti. Puanlarını paylaşan yurttaşlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu destek verdi.

KPSS sınav sonuçlarını paylaşan birçok yurttaş sosyal medyada aldıkları puanları paylaşarak mülakatlara isyan etti. Twitter’da #MülakataHayır etiketiyle yapılan birçok paylaşımda yurttaşların sınavdan yeterli puan aldığı fakat sözlü mülakattan elendiği görüldü.

“HANGİ KISTASA GÖRE ELEDİNİZ?”

Twitter’da yapılan paylaşımlarda yurttaşların branş fark etmeksizin sözlü mülakatlardan elendiği görüldü. “Aldığım puanı hiç etmeye ne hakkınız var?” notuyla puanını yayınlana yurttaş, 120 almasına rağmen elendiğini ifade etti.

Bölümünü 1’incilikle bitirdiğini ve doktora yaptığını söyleyen bir yurttaş ise “Hangi kıstasa göre elediniz?” diye sordu.

Konuya ilişkin yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

KILIÇDAROĞLU’NDAN DESTEK!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yeterli bir puan almasına karşın sözlü mülakattan dolayı tercih yapmaya hak kazanamayan bir yurttaşın paylaşımını alıntılayarak destek verdi. Kılıçdaroğlu, “Yarın sadece ama sadece bu konuyla ilgileneceğim” diyerek konuya ilişkin kamuoyuna bilgi vereceğini bildirdi. “ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kul hakkı nedir? Kul hakkı budur! Hakkı yenmiş gençlerle görüşmeye devam ediyorum. Gece uzun… Yarın sadece ama sadece bu konuyla ilgileneceğim. Atacağım adımlarla ilgili de kamuoyunu bilgilendireceğim.”

AKP mülakata kılıf uydurdu!