Öğrenciler EBA’ya ulaşmak için ölüyor, Bakan Selçuk ‘Eğitimde fırsat eşitliğimiz önceliğimiz’ diyor

Yayın tarihi: 9 Aralık 2020 Çarşamba 2:49 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2020 Çarşamba 2:49 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitimdeki fırsat adaleti prensibini uzaktan eğitimde de önceledik” dedi. Ekim ayında EBA’ya erişim uğruna İstanbul’da ilkokul öğrencisi Çınar Mert çatıdan düşerek,  Edebiyat Öğretmeni Aziz Serin ise, uzaktan eğitim için internet çeksin diye çıktığı tepede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 5’inci Büyük Buluşması çevrim içi toplantı olarak gerçekleştirildi. Toplantıya  katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Salgın öncesinde hazırlanmış olan birtakım projeler, öngörüler çerçevesinde bu süreci daha kolay atlattık diyebilirim. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) bu anlamda çok önemli bir katkı sağladı. Kurulan televizyon kanalları ve diğer araçlar, basılı eğitim araçları vesaire, bunların hepsi uzaktan eğitimi destekledi. MEB olarak temel paradigmamız olan ‘Eğitimde Fırsat Adaleti’ prensibini uzaktan eğitimde de önceledik ve öğrencilerimizin geride kalmaması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

“6 MİLYON ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİME ERİŞEMEDİ”

Geçtiğimiz günlerde UNICEF’in uzaktan eğitim raporunu açıklayan Eğitim-Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan uzaktan eğitim için “UNICEF raporu, dünya genelinde 463 milyon öğrencinin erişim için gerekli cihazlara ve olanaklara sahip olmadığını açıkladı. Rapordaki oranı ülkemiz üzerinden değerlendirdiğimizde, 6 milyona yakın öğrencinin uzaktan eğitime erişemediğini göstermekte” ifadelerini kullanmıştı.

‘6 milyon öğrenci uzaktan eğitime erişemedi’

Konya’da bir öğretmen çiftin bebekleri, canlı ders verdikleri sırada balkondan düşerek yaşamını yitirmiş, Maraş’ta da 50 yaşındaki edebiyat öğretmeni Aziz Serin, internette yaşadığı sorun nedeniyle öğrencilerine ders anlatabilmek için çıktığı tepede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş, EBA’ya erişim uğruna çıktığı çatıdan düşen 8 yaşındaki Çınar Mert hayatını kaybetmişti.

8 yaşındaki Çınar Mert EBA’ya bağlanmak için çıktığı çatıdan düşerek hayatını kaybetti