Öğrenciler bile bile ölüme yollanmış!

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 6:09 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 6:09 pm

Afyonkarahisar’da 5 çocuğun ölümüne sebep olan trafik kazasında olaya karışan okul servisinin daha önce de şikayet edildiği ortaya çıktı.

Bianet’in haberine göre; Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan, 5 öğrencinin hayatını kaybettiği kazadaki ihmalleri anlattı. Karaaslan, köyün merkeze 50 kilometre uzakta ve rampalı olduğunu belirterek, “Dağ köyü gibi, tarım arazisi yok, dışarıdaki işlerle geçim sağlayan insanlar genelde” dedi. Karaaslan, kazanın “büyük bir ihmalin ürünü” olduğunu belirtti. Ailelerin servis aracıyla ilgili şikâyette bulunmasına rağmen yıllardır aynı kişinin ihaleyi almasından şikayetçi olduklarını ekleyerek şunları söyledi:

“Aileler ve çocukların anlattıklarına göre kaza yapan araç kesinlikle şartnamede belirtilen araç özelliklerine sahip değil. Eski bir araç ve kapılarının açılmadığını ve iple bağlandığını söylediler. Bunu kaza sonrası yaralı kurtulan ve bir kilometre yürüyerek köye haber veren çocukla da konuştum, o da aynı şeyi söyledi, kapının iple bağlandığını. Servis taşıma ihalesini ise yirmi yıldır aynı kişinin aldığını söylediler, bundan rahatsız olduklarını dile getirdiklerini ama ‘siz araç alın, siz taşıyın o zaman’ gibi bir cümleyle karşılaştıklarını söylediler. Çoğu zaman çocukları köyün girişinde bırakıyormuş. Evlere kadar bırakmıyor. Hatta önceden bir çocuğu eve giderken köpek ısırmış. Öte yandan olayın olduğu gün çocukları 8.00’de alması gereken araç, köye 8,45’te geliyor. Gecikmeden sonra da büyük ihtimalle aceleyle gidiyor. Ayrıca köy yolu mıcırla kaplı. Virajı alırken tekeri kaptırıyor büyük ihtimalle, çünkü olaya karışan başka bir araç yok. Kazaya açık bir yol. Daha önce de benzer kazalar olmuş.”

Afyonkarahisar’da meydana gelen kazada gözaltına alınan şoför tutuklandı!