Öğrenci Veli Derneği tarikat yurtlarının kapatılması için eylem yaptı

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 10:37 am - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 10:37 am

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) İzmir 2 No’lu Şube üyeleri, cemaat ve tarikat yurtlarının kapatılması istemiyle basın açıklaması düzenledi. Açıklamada son zamanlarda tarikat yurtlarında yaşanan suçlara vurgu yapılarak “Diyaneti bu umursamaz tavrından dolayı kınıyoruz” denildi.

Veli Der İzmir 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Sevgi Demirel, yapılan basın açıklamasında şunları söyledi:

“Diyaneti bu umursamaz tavrından dolayı kınıyoruz. Geçmişte de cemaat yurtlarında ve Kuran kurslarında bu iki olaya benzer onlarca, yüzlerce olay yaşandı. Bu olayların tarikat ve cemaat yurtlarında, kimi zaman Diyanetin Kuran kurslarında yaşanması tesadüf değildir. Dindar ve kindar nesil yetiştirme adına, 4+4+4 uygulamasıyla eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle bugünlerin zemini hazırlandı. Tarikat ve cemaatlerle yapılan protokollerle bu dini kurumlar eğitim sisteminin bir parçası haline getirilirken, hoca adı altında hiçbir pedagojik formasyonu olmayan kişiler çocuklarımızı teslim aldı ve bunların denetimi yapılmayarak bu yaşadığımız olayların önü açıldı. Bu yanlıştan dönülmedikçe ne yazık ki bu olaylar son bulmayacaktır” dedi.

“GENÇLER TARİKAT YURTLARINA MECBUR BIRAKILIYOR”

Yetkililerin önce üniversitelilerin ‘barınma’ sorununu çözmesi gerek diyen Demirel, “Yetkililer, bu sorunu çözmek yerine, tarikat ve cemaatlere yol vererek ‘bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler’ anlayışıyla kaçak olarak faaliyet gösteren yurtlara göz yummaktadırlar. Resmi olarak faaliyet gösterenlere ise, denetim yapılmamaktadır. Antalya’da katledilen gencimiz işte bu anlayışın kurbanıdır. Çocuklarımızın yaşadığı bu kötü olaylardan failler kadar ilgili ve yetkililer de sorumludur” diye konuştu.

Türkiye’nin yüzde 82’si ‘tarikatlar tamamen kapatılsın’ diyor