Öğrenci Sendikası yola çıkıyor: ‘Yeryüzündeki tüm yolculuklar tek bir adımla başlar’

Yayın tarihi: 30 Kasım 2019 Cumartesi 8:50 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2019 Cumartesi 8:50 pm

Genç işsizliğin rekor seviyeye ulaştığı; nitelikli, bilimsel ve parasız eğitime ulaşmanın neredeyse imkansız hale geldiği, özgürlüklerin her geçen gün daha da kısıtlandığı Türkiye’de öğrencilerin haklarını savunmak, eğitimdeki dinselleşme ve piyasacılığa karşı mücadele etmek, toplumun ve bireylerin üzerindeki baskıların kaldırılması ve ülkenin demokratikleşmesi için çalışmak üzere gençler tarafından Öğrenci Sendikası’nın kuruluşu için çağrı yapıldı.

Türkiye’ye dair geleceksizlik, özgürlük ve öğrenci hakları olmak üzere üç temel sorun başlığı tanımlayan Öğrenci Sendikası’nın kuruluş çağrısının yayınlanmasıyla birlikte sendikaya çağrı için #GeleceğimiziKurtaralım etiketiyle gençler tarafından sosyal medya çalışması yapıldı. Yapılan çağrıda, “Yeryüzündeki tüm yolculuklar tek bir adımla başlar” denildi.

Tüm öğrencileri, ortak bir zemin oluşturarak ve birlikte karar vererek çözüm üretmeye çağıran Öğrenci Sendikası’na üye olmak ve kuruluş çalışmalarına katılmak için ise ogrencisendikasi.org adresindeki formu doldurmak yeterli.