Canlı yayında oğlunun sözünü dinlemeyeceğini söyledi

Yayın tarihi: 17 Mart 2020 Salı 4:58 pm - Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 5:05 pm

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un babası Stanley Johnson, oğlunun koronavirüs tedbiri kapsamında dün yaptığı ‘sosyal mesafelenme’ çağrısına uymayacağını söyledi. Stanley Johnson, “Eğer bara gitmem gerekiyorsa tabiki de gideceğim” dedi.

İngiliz kanalı ITV’de yayımlanan ‘This Morning’ programına katılan 79 yaşındaki Stanley Johnson, dün İngiltere Başbakanı olan oğlu Boris Johnson’ın virüse karşı tedbir almak amacıyla halkı kalabalık ortamlardan uzak durmaya ve sosyal uzaklaşmaya çağırmasına rağmen bara gitmeyi devam edeceğini belirterek “Eğer bara gitmem gerekiyorsa tabiki de gideceğim” dedi.

Stanley Johnson, stüdyodaki bir konuğun ‘Neden gitmeniz gereksin ki?’ sorusunu ise ‘müşterilerin barları bir anda terk etmesinin işletmeler için kötü olduğunu’ söyleyerek yanıtladı.

Boris Johnson dün yaptığı açıklamada “Şimdi herkesin başkalarıyla zorunlu olmayan teması durdurma ve tüm gereksiz seyahatleri durdurma zamanı. Barlardan, kulüplerden, tiyatrolardan ve diğer sosyal mekanlardan kaçınmalısınız” demişti.

Johnson ayrıca, bu tavsiyelerin özellikle 70 yaş üzerindekiler, kronik hastalıkları olanlar ve hamile kadınlar için önem arz ettiğini vurgulamıştı.

İngiltere’de şimdiye kadar 1.543 koronavirüs vakası görülürken, 55 kişi de hayatını kaybetti.

İngiltere’de salgın önlemi: Hastaneleri ve süpermarketleri askerler koruyacak