Oğlunun hayalini gerçekleştirdi onlarca gence ulaştı!

Yayın tarihi: 28 Kasım 2020 Cumartesi 8:26 am - Güncelleme: 28 Kasım 2020 Cumartesi 8:26 am

Oğlunun hayalini gerçekleştirmek amacıyla futbol kulübü kuran Deveci, onlarca tarım işçisi çocuk ve gence ulaştı. Deveci, imkânları sınırlı olan çocukları topluma kazandırmayı hedefleyip ücretsiz eğitim veriyor.

Antalya’da yaşayan 42 yaşındaki Ayşegül Pehlivan Deveci, oğlunun futbol sevgisi ve antrenörlük hayalini gerçekleştirmek için futbol kulübü kurdu. Kuracağı futbol takımı için ilk önce tesis oluşturan Deveci, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Gaziler Mahallesi’nde halı saha kiraladı. Tarım ve sera alanlarının yoğun olduğu bölgede halı saha işleten Deveci, yakın çevrede yaşayan çoğunluğu tarım işçisi çocuk ve gençlerden oluşan sporcularıyla ‘Anadolu Efsaneleri’ adlı takımı kurdu.

Farklı yaş gruplarında kadın ve erkek futbol takımında 80 sporcuya ücretsiz eğitim veren Deveci, her gün sporcularını servisle sahaya getirip, ulaşım imkânı sağlıyor. 2 ay önce kurulan takımıyla amatör liglerde gelecek sene farklı yaş gruplarında yer almayı hedefleyen Deveci, ülke futboluna başarılı sporcu yetiştirmek istediğini dile getirdi.

İMKÂNLARI SINIRLI ÇOCUKLARA ULAŞTI

İmkânları sınırlı çocuk ve gençleri topluma kazandırmayı amaçladığını söyleyen Deveci, şöyle devam etti:

“İlk olarak oğlumun antrenörlük hayali için işe kalkıştım. İlk önce küçük bir takımdık ama şu anda 80 sporcumuz oldu. Servisle uzaktan gelen sporcularımız var. Futbolcularımıza forma gibi spor malzemelerini kendi imkanlarımla alıp, dağıttım. Servisle antrenmana getirip, ücretsiz futbol eğitimi veriyoruz. Tesisimiz Antalya’da ücra köşede, sınırlı imkanlarda. Buradaki gençlere yardım eli uzatmayı düşündük. Burada gençler serada çalışıp, okul hayatını idame edememiş, sosyal aktivitelerden geri kalmış. Bu çocuklarımızı topluma kazandırmak için güzel bir fikir oldu.”

Öte yandan Deveci, gençlerin var gücüyle çalıştığın kaydederek, “Türkiye Futbol Federasyonu’na da başvurduk. Pandemi süreci bittikten sonra da 2021’de amatör takım olarak liglerde maçlara çıkacağız.Hedefimiz şampiyonluk.”