Kayyum rektörün iptal ettiği mezuniyet töreni Devrim Stadyumu’nda gerçekleşti

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 5:48 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 8:35 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı kayyum rektör Verşan Kök’ün iptal ettiği Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreni, bugün öğrenciler tarafından Devrim Stadyumu’nda yapıldı. Gelenekselleşen törene her yıl olduğu gibi bu yıl da siyasi göndermeler içeren pankartlar damgasını vurdu.

Kayyum rektöre rağmen ODTÜ’lüler Devrim’de!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ODTÜ’ye rektör olarak atadığı Verşan Kök, üniversitede her yıl Devrim Stadyumu’nda öğrencilerin siyasi ve mizahi içerikli pankartlarıyla gündeme gelen mezuniyet törenini iptal ettiğini temmuzun başında e-postayla duyurmuştu.

Yasak kararını tanımadıklarını duyuran ODTÜ öğrencileri, bugün mezuniyet törenini Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan ODTÜ Rektörlüğü’ne ‘Devrim’ mesajı: Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE DESTEK MESAJI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla öğrencilere destek mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu kutlama hakkınızdır, gözlerinizden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, öğrencilere yazı göndererek Devrim Stadı’nda yapılması planlanan mezuniyet töreninin Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacağı duyurdu. Rektörlük, yazıda “Farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Karara tepki gösteren öğrenciler ise bazı topluluklar ve bölüm temsilciliklerinin çağrısıyla forum yaptı. Toplam sekiz karar alınan forumdan hem eylem hem Devrim’de mezuniyet çıktı.

Kararın ardından 30 Temmuz’da rektörlük önünde Devrim Mezuniyet Yürüyüşü istemlerini dile getirmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için eylem yapıldı.

Rektörlükten 6 Ağustos’a dek Devrim’de mezuniyet düzenlenmesi, aksi halde Devrim’deki törenin, 6 Ağustos’ta öğrenciler tarafından yapılacağı bildirildi.

Ayrıca mezuniyet töreni geçtiğimiz yıl da Covid-19 pandemisi bahane edilerek iptal edilmişti.

ODTÜ’lü öğrencilerden mezuniyet öncesi ‘Devrim eylemi’ kararı