ODTÜ’lü öğrencilerden mezuniyet öncesi ‘Devrim eylemi’ kararı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:40 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:40 am

ODTÜ’de Rektörlük kararıyla yasaklanan mezuniyet töreni için öğrenciler kararını verdi. 30 Temmuz günü eylem yapma kararı alan öğrenciler, kararın geri çekilmemesi halinde Devrim’de tören düzenleyecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, öğrencilere yazı göndererek Devrim Stadı’nda yapılması planlanan mezuniyet töreninin Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacağı duyurdu. Rektörlük, yazıda “Farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Karara tepki gösteren öğrenciler ise önceki gün bazı topluluklar ve bölüm temsilciliklerinin çağrısıyla forum yaptı. Toplam sekiz karar alınan forumdan hem eylem hem Devrim’de mezuniyet çıktı. Buna göre 30 Temmuz’da rektörlük önünde Devrim Mezuniyet Yürüyüşü istemlerini dile getirmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için eylem yapılacak. Rektörlükten 6 Ağustos’a dek Devrim’de mezuniyet düzenlenmesi istenecek. Adım atılmaması durumunda Devrim’deki tören, 6 Ağustos’ta öğrenciler tarafından yapılacak.

ODTÜ’de ‘protesto’ korkusundan mezuniyet töreni iptal edildi