ODTÜ’deki tüm lisans bölümleri “Mezuniyet Devrim Stadyumu’nda yapılsın” dedi!

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 10:40 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 10:40 pm

ODTÜ Rektörlüğü, Devrim Stadyumu’nda yapılacak mezuniyet törenini iptal etti. Üniversitenin tüm lisans bölümleri, öğrencilerin çağrısına yanıt vererek “Mezuniyet Devrim Stadyumu’nda yapılsın” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü her yıl Devrim Stadyumu’nda yapılan mezuniyet törenini iptal eti. Rektörlük, törenin Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacağı duyurdu. Öğrencilere konuyla ilgili yazı gönderen rektörlük,  “Farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektörlüğün açılan pankartlarla gelenekselleşen mezuniyet törenini Devrim Stadyumu’nda yapılmasını  iptal etmesi kararı büyük bir tepki yarattı. Öğrenciler, üniversitenin bölümlerine destek çağrısına bulundu. 

Başta Matematik Bölümü olmak üzere üniversitenin lisans bölümler çağrıya yanıt verdi. Son olarak Makina Mühendisliği Bölümü’nün de açıklamasıyla, 38 lisans bölümü mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda yapılması gerektiğini söyledi.

ODTÜ’de ‘protesto’ korkusundan mezuniyet töreni iptal edildi

30 TEMMUZ’DA REKTÖRLÜK ÖNÜNDELER

Devrim Stadyumu’nda mezuniyet töreninin yapılması için sosyal medyadan kampanyayı duyuran ‘Kendi Gel ODTÜ’ isimli hesap, “Matematik Bölümümüzün cüreti ve hepimizin gayretiyle artık tüm lisans bölümlerimiz Devrim’de mezuniyet talebimizi destekliyor. Mezunlar Derneği’miz yarın bu talebimizi konuşmak üzere buluşmaya çağırıyor. 30 Temmuz’da da Rektörlük’te olacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ODTÜLÜ GENÇLERE DESTEK! “SARAYIN KAYYUMLARI TUTUMLARINIZDAN VAZGEÇİN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Temmuz’da sosyal medya hesabından Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyet törenin iptal edilmesine tepki göstererek ODTÜ’lü öğrencilere destek vermişti. Kılıçdaroğlu şunları dile getirmişti:

“Sarayın kayyum rektörleri gençlerin mezuniyet törenlerini iptal ediyor. Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız.

Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz. Ayrıca öğrenciler kendi mekanlarında, okuldan bağımsız bir organizasyon yapmak isterlerse, her türlü lojistik desteği vermeye de hazırız.

Sarayın kayyum rektörleri; bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu!”

ODTÜ’lü öğrencilerden mezuniyet öncesi ‘Devrim eylemi’ kararı