ODTÜ’de polislerle tartışan CHP’li Gamze Taşcıer, belediye ekiplerini aracıyla içeri aldı

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 12:29 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 12:40 pm

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, ODTÜ’de izinleri tamamlanmamış yapıyı denetlemek için gelen Çankaya Belediyesi görevlilerini otomobiline alarak polis engelini aştı.

Polislerle tartışan CHP Milletvekili Gamze Taşcıer, polis engeliyle karşılanmasını sosyal medya hesabından anı anına duyurdu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 40 dönümlük kavaklık alanına yapılmak istenen ve “Truva atı” olarak nitelendirilen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı ODTÜ’lü öğrenciler Kavaklık İnisiyatif adıyla 55 gündür nöbetteydi. 56’ncı günde polis biber gazıyla müdahale etti! Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Ardından ağaçlar kesilmeye başlandı. İzinsiz yapıyı denetim için gelen Çankaya Belediyesi ekiplerine polis izin vermedi. Çankaya Belediyesi ekipleri polis engelini CHP’li Taşcıer sayesinde aştı.

ODTÜ’de polis biber gazıyla müdahale etti! Çok sayıda öğrenci gözaltında. Ve ağaçlar kesilmeye başlandı

Polisle yaşadıklarını görüntüleyen Gamze Taşcıer, olayı şöyle anlattı:

“ODTÜ’de ruhsatsız bir inşaat var. Ağaçlar bir bir devriliyor. Çankaya Belediyesi denetim yapmak istiyor ancak polis Rektör’den talimat bekliyor. Rektörün böyle bir yetkisi yok! Polis yasayı uygulamıyor. Suç işleyenlerin izin vermesi bekleniyor.. ODTÜ’nün atanmış rektörü ağaç kesimi durduruldu demişti ancak ağaç kesimi tüm hızıyla sürüyor. Ruhsatsız alanın etrafı tellerle çevriliyor. Belediyenin kamu görevlilerine denetim izni verilmiyor. Tam hukuksuzluk her anlamda sürüyor!

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, ODTÜ’de izinleri tamamlanmamış yapıyı denetlemek için gelen Çankaya Belediyesi görevlilerini aracına alarak polis engelini aştı.