ODTÜ’de mezuniyet töreni yasaklandı! “Bu geleneğe müdahale ediliyor”

Yayın tarihi: 14 Eylül 2021 Salı 8:11 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:24 am

Hazal Güven -TELE 1

ODTÜ’de üniversite rektörlüğü tarafından, bu yıl düzenlenmesi beklenen mezuniyet törenleri iptal edildi. Her yıl okulun Devrim Stadyumu’nda gerçekleşen törene ilişkin iptal kararı, hem öğrenciler hem de akademisyenler tarafından tepki ile karşılandı. Birkaç gün içinde mezun olacak olan ODTÜ öğrencisi Bekircan Durukan, rektörlüğün kararını TELE1’e değerlendirdi. 

Rektörlük tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada geçmiş yıllarda düzenlenen mezuniyet törenlerinde, iktidara yönelik yapılan protestolara göndermede bulunuldu. İletide, “Geçen yıllarda düzenlenen törenlerde bazı istenmeyen ve üniversitemize yakışmayan gelişmeler yaşanmış ve bu nedenle törenlerimiz; mezunlarımız, onların mezuniyetinin gururunu yaşamaya gelmiş yakınları ve bizler için arzu ettiğimiz bir ortamda gerçekleşememiştir” denildi. 

‘HER ODTÜ’LÜ GİBİ MEZUNİYETİMİ KUTLAMAK İSTİYORUM’

Açıklamaya öğrencilerden tepki geldi. TELE1’den Hazal Güven’e konuşan ODTÜ son sınıf öğrencisi Bekircan Durukan, “Bu sene ODTÜ’den mezun oluyorum. Her ODTÜ’lü gibi benim de hayalim Devrim Stadyumu’nda bunun kutlanmasıydı. Ancak okul yönetiminden gelen ileti ile iptal kararını öğrendik” dedi. 

Durukan, rektörlük tarafından yapılan açıklamayı, “Asıl mesele her sene öğrencilerin fikirlerini beyan ettikleri, pankartlarıyla birlikte stadyumda yürüdükleri ortamın engellenmek istenmesidir” sözleriyle değerlendirdi. ODTÜ son sınıf öğrencisi Bekircan Durukan, “ODTÜ mezuniyet törenlerinin Devrim Stadyumu’nda kutlanması bir gelenektir. Bu geleneğe müdahale ediliyor” dedi.