ODTÜ Rektörlüğü’nden ‘Odtufans’ müdahalesi

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 2:36 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 2:46 pm

ODTÜ mezuniyet töreninde, üç kadın öğrencinin kadın bedeninin politikleştirilmesine tepki amaçlı kurulan “odtufans” hesabını tanıtması tartışma yarattı. Rektörlük tarafından yapılan duyuruda konuya ilişkin hukuki ve disiplin süreçlerinin başlatıldığı belirtildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bulunan öğrenciler, çıplak fotoğraflarının yer aldığı “odtufans” ismi verilen OnlyFans benzeri bir site oluşturdu. Kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı yapıldığı belirtilen eylem, sosyal medyada da gündem oldu.

ODTÜ’lü öğrenciler tarafından kurulduğu belirtilen sitede, çıplak görüntülerin sansürsüz hallerinin yayınlanacağı ifade edildi.

Sitenin girişinde ise bu girişimin kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı yapıldığı ifade edildi.

Söz konusu girişime ODTÜ Rektörlüğünden sert tepki geldi. Rektörlük, konuya ilişkin hukuki ve disiplin süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“ODTÜ’nün saygın ve başarılı konumunu destekleyecek şekilde davranmak tüm ODTÜ’lüler ve ODTÜ dostları için temel bir vazifedir. Bu bağlamda, üniversitemizin adını ve kimliğini yansıtan unsurları kullanarak ODTÜ imajına zarar veren söz konusu internet sitesi ile ilgili kişiler için disiplin süreçlerinin, idari ve hukuki işlemlerin zaman kaybedilmeden başlatıldığını ve konunun yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODTÜ’de gelenek bozulmadı: Rektörlüğün katılmadığı mezuniyette çarpıcı pankartlar