Ödemiş’te 11 sınıf karantinaya alındı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 12:07 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe 12:27 pm

Yüzyüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullarda vaka sayıları hızla artıyor. İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan 50. Yıl Ortaokulu’nda bulunan 50 sınıfın 11’i karantinaya alındı.

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre, Bir buçuk yıl sürenpandemi sürecinin ardından 6 Eylül itibariyle 18 milyon öğrenci okullarına geri döndü. Eğitim öğretim yılının ilk haftası geride kalırken, geçen hafta okullarda yaşanan sorunlar ikinci haftada çözüme kavuşmadı. Okullarda pandemi önlemlerinin yetersiz olduğu görülürken, birçok okulda pozitif vakalar çıktı ve sınıflar karantinaya alındı.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan ve yaklaşık 2 bin öğrencisi bulunan 50. Yıl Ortaokulu’nda bulunan 50 sınıfın 11’i çıkan pozitif vakaların ardından karantinaya alındı. Öte yandan Konak, Karabağlar, Torbalı, Bayındır, Kiraz, Selçuk, Ödemiş ve Beydağ ilçelerinde toplam 43 sınıfın karantinaya alındığı, 141 öğrenci ve 17 öğretmenin ise Covid-19’a yakalandığı öğrenildi.

EĞİTİM KESİNTİYE UĞRAYACAK

Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, BirGün’e yaptığı açıklamada, “6 Eylül’de yüz yüze ve kesintisiz eğitime geçilmesiyle birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli hazırlıkları yapmadığı için karantinaya alınan sınıf, öğrenci ve öğretmen sayıları hızla artmakta. Bu artan sayılar yüz yüze eğitimin kesintiye uğrayacağı yönünde endişeleri ve kaygılarımızı arttırmakta. Bakanlığa yüz yüze eğitme geçilmeden önce, eğitimin sürdürülebilir olması için bir dizi çağrıda bulunmuştuk. Gelinen noktada bunları tekrar etmekte fayda var. Okullara ek öğretmen atanmalı, ek derslik açılmalı, ek personel ve ek destek personelinin yeterli sayıda olması gerekiyor. Sınıfların seyreltilmesi ve derslerin 30 dakikaya düşürülmesi lazım. Bu önerilerin hiçbiri yerine getirilmedi. Bakanlık maalesef bir kutu dezenfektan ve maske koymayı yeterli önlem olarak görüyor” dedi.