Odatv’yi yargılayan mahkemenin başkanı Barış Pehlivan’ın tahliyesini istedi

Yayın tarihi: 1 Eylül 2020 Salı 7:23 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 7:23 pm

Barış Pehlivan’ın tutukluluğuna itirazı oy çokluğuyla reddedildi. Mahkeme başkanı, Barış Pehlivan’ın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi. Karşı oy yazısında “tutuklamanın bir tedbir oluşu ve bu aşamadan sonra tutuklamadan beklenen amacın adli kontrol tedbirleriyle de karşılanabilecek olduğu” ifade edildi.

Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre; İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın tutukluluğuna yapılan itirazı oy çokluğu ile reddetti.

Mahkeme heyetinin iki üyesi Pehlivan’ın tahliye edilmesini reddederken mahkeme başkanı karşı oy yazısı ile bu karara muhalefet etti.

Mahkeme başkanı, Pehlivan’ın tutuklu kaldığı süreye dikkat çekerek “adli kontrol” uygulanarak tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Karşı oy yazısında şu ifadeler kullanıldı:

Sanığın üzerine atılı Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama ve İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etme suçlarının vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, atılı suçun sanık lehine vasıf değiştirme ihtimali, tutuklukta geçirdiği süre, tutuklamanın bir tedbir oluşu ve bu aşamadan sonra tutuklamadan beklenen amacın adli kontrol tedbirleriyle de karşılanabilecek olması nedeniyle, sanık Barış Pehlivan’ın adli kontrol tedbirleri uygulanmak suretiyle tahliyesine karar verilmesi gerektiği kanaatinde olduğumdan, tutukluluk halinin devamına ilişkin sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum.