Odatv Ankara Haber Müdürü Yıldız: Sümeyye Erdoğan’ın düğününün darbeyle ne ilgisi var?

Yayın tarihi: 22 Haziran 2020 Pazartesi 8:32 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2020 Pazartesi 8:32 pm

Casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız tutuklanmıştı. Müyesser Yıldız, dosyada yer alan bir kısa mesajla ilgili yazı kaleme aldı.

Sincan Cezaevi’nden yazan Yıldız, “polis sorgusunda, şüpheli Astsubay E. B. ile görüşmelerim dışında çok ilginç sorulara muhatap oldum. Cep telefonumda kalan, silmediğim SMS mesajları üzerinden dosyaya bir şeyler eklemeye çalışıldığını daha önce belirtmiştim” diyor.

Dosyada ilgili kısmı ise yazıda şöyle aktarıyor:

“14.05.2016 tarihinde, telefonunuzda Genelkurmay olarak kayıtlı numaradan, ‘Merhaba, Genelkurmay Başkanı’nın nikaha katılacağını biliyorum. Kuvvet komutanları da katılacak. Nikah şahitliği konusunda bir bilgim yok.’ Şeklinde gönderilen mesaj içeriğinde; yapılan araştırmada, cep telefonunuzda kayıtlı olan bu GSM hattının abone bilgilerine ulaşılamamaktadır. Ancak bu GSM numarası darbe teşebbüsünden iki ay bir gün önce gelen mesaj kriminal anlamda değerlendirildiğinde mesajda bahsi geçen nikah töreninin 15.07.2016 tarihinde darbe teşebbüsü esnasında TSK’nın emir komuta zinciri dışında hareket eden ÖKK içine sızmış, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY mensubu bazı sanıkların İstanbul Moda Deniz Kulübü’nde E. Paşa Mehmet Şanver’in kızının düğününü basarak bazı üst düzey subayları, ellerinin arkadan bağlanması, yere yatırılması ve vahim nitelikteki silahların tevcih edilerek özgürlüklerinden mahrum edilmesi eylemine ait cürümlerin gerçekleştirildiği düğün değilse, hangi düğünden bahsedilmektedir? Bu bilginin size iletilmesindeki sebep nedir? Cep telefonunuza Genelkurmay olarak kaydettiğiniz ve size bu bilgiyi ileten şahıs veya şahıslar kimlerdir?”

Yıldız, kendisine sorulan kısa mesajı ilk başta hatırlamadığını söylüyor. İfadesinde düğünün Veysel Kösele’nin oğlunun olabileceğini söylediğini aktarıyor. Yıldız, “15 Temmuz’daki Mehmet Şanver’in kızının düğününü ise, herkes gibi darbe teşebbüsünden sonra öğrendiğimi söyledim” diyor.

“Telefonumda Genelkurmay şeklinde kayıtlı numaranın ise, Genelkurmay Başkanlığı İletişim Başkanı’nın kullandığı resmi cep telefonu olduğunu belirttim” diyen Yıldız, şöyle devam ediyor:

“Söz konusu telefonu o vakitler İletişim Başkanı olan ve 15 Temmuz’da derdest edilen Ertuğrul Gazi Özkörkçü kullanıyordu. Sonrasında Özkürkçü’nün yerine gelen İletişim Başkanı ile de bu numaradan görüştüğümü biliyorum.

Başarıdan başarıya koşan polisimizin Genelkurmay’a ait resmi bir telefonun abone bilgilerine ulaşamamış olması inanılır gibi değil!

Şimdi bana gelen o mesajla, polisin sorusundaki çelişkilere bakalım; “Genelkurmay Başkanı’nın nikaha katılacağını biliyorum. Kuvvet komutanları da katılacak. Nikah şahitliği konusunda bir bilgim yok.” denmiş.

Yani bir nikahtan söz ediliyor. 15 Temmuz’da olan ise, bir düğündü.

Soruyu hazırlayanların, 15 Temmuz’daki düğünü Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) unsurları değil MAK Timlerinin bastığını bilmediği de anlaşılıyor.

Bu soruya kafam çok takıldı. Cezaevinde günlerce düşündüm. Veysel Kösele’nin oğlunun düğününü Genelkurmay İletişim Başkanlığı’na sormuş olamazdım. Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu evlenmiş, onun haberini yazmıştım. Acaba bu muydu? Avukatımdan o haberi bulmasını istedim; ama o haber de 20.12.2014 tarihli idi. Demek bu değildi.

Sonunda buldum. O mesaj Sümeyye Erdoğan’ın nikahı ile ilgiliydi. Şehitler varken bu törenin yapılıp yapılmayacağı ve kimlerin katılacağı merak konusu olmuştu. Net hatırlıyorum, Kocatepe Camii’ndeyken Barış Terkoğlu aradı ve Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının Sümeyye Erdoğan’ın nikahına katılıp katılamayacaklarını, nikah şahidi olup olmayacaklarını öğrenmemi istedi. Ben de bir yandan şehitlerimiz için ağlarken, İletişim Başkanı Ertuğrul Gazi Özkürkçü’ye mesaj atıp bunu sordum. Ondan da işte bu cevap geldi, ben de Barış’a ilettim.

Tüm olay böyle bir gazetecilik faaliyetinden ibaretken, söz konusu mesajdan 15 Temmuz darbe teşebbüsüne ulaşmaya çalışmanın mantığı ve amacı ne olabilir?”