Odalarında zikir çeken rütbeliler soru önergesi oldu! Bakanlıktan yanıt geldi

Yayın tarihi: 23 Ocak 2022 Pazar 12:25 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2022 Pazar 5:05 pm

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı ile skandal iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Bakan, hazırladığı önergede İçişleri Bakanı Süleyman Solu’ya “Odalarında zikir çeken rütbeliler kimler” diye sordu. Bakanlıktan yanıt geldi.

CHP’li Bakan, bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bazı rütbelilerin ‘şeyhi gözlerine sürme çektiği’ için kendisi de gözlerine sürme çekerek içtimaya çıktığı; askerlerin, kafalarına taktıkları farklı renklerdeki takkelerle gruplaşarak ayrı zamanlarda gruplar halinde mescitte ibadet ettikleri; diğer yandan da herhangi bir tarikata/cemaate/gruba mensup olmadan mescide giden genç personelleri sindirerek kendi cemaatlerine/tarikatlarına dahil etme çabası içinde oldukları; Jandarma Genel Komutanlığı’nın koridorlarında paçalarını sıvayarak gezen, mesai saatleri içerisinde ayağında terlik ile görev yapan birçok rütbelinin olduğu; Genel Komutanlık Karargahına tarikat mensubu sivilleri davet eden rütbelilerin olduğu; yine Jandarma’nın en mahrem yeri harim-i ismeti olan İstihbarat Başkanlığı’nın odalarında zikir çeken rütbelilerin olduğu öne sürülmektedir”

AKP ve FETÖ, aynı cenazede buluştu!

CHP’li Bakan’ın soru önergesinde yer verdiği sorular şöyle:

1- Jandarma Genel Komutanlığı’nda gözlerine sürme çekip içtimaya çıkanlar kimlerdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

2- Jandarma’nın en mahrem yeri harim-i ismeti olan İstihbarat Başkanlığı’nın odalarında zikir çeken rütbeliler kimlerdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

3- Jandarma Genel Komutanlığı’nın koridorlarında paçalarını sıvayarak gezen, mesai saatleri içerisinde ayağında terlik ile görev yapan rütbeliler kimlerdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

4- Karargâha tarikat mensubu sivilleri davet eden rütbeli kimdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır?Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

5- Jandarma Genel Komutanlığı’nda askerlerin, kafalarına taktıkları farklı renklerdeki takkelerle gruplaşarak, örneğin Menzilcilerin siyah takke takarak, ayrı zamanlarda gruplar halinde mescitte ibadet ettikleri; aynı zamanda herhangi bir tarikata/cemaate/gruba mensup olmadan mescide giden genç personelleri sindirerek kendi cemaatlerine/tarikatlarına dahil etme çabası içinde oldukları yönündeki iddialara dair açıklamanız nedir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

6- Jandarma Genel Komutanlığı’nda tarikat/cemaat yapılanması olduğu doğru mudur? Bu konuda yürütülen bir araştırma/çalışma/soruşturma var mıdır? Varsa detayları nedir? Yoksa gerekçesi nedir?

BAKANLIKTAN YANIT GELDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy sosyal medya hesabında CHP’li Bakan’a yanıt vererek şunlar söyledi:

“Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir iddia ile Murat Bakan’ın da başka vesilelerle terörle mücadelesiyle devletine, vatanına, milletine borcunu ödeyen Kahraman Jandarma Teşkilatımızı bu başarısından dolayı iftiralarıyla yıpratmak isteyenler tarafından harekete geçirildiği görülmektedir. Murat Bakan gibiler ve HDP’li dostları ne kadar üzülseler de Kahraman Jandarmamız kanunlardan, milli ve manevi değerlerinden aldığı güç ve ilhamla vatanını savunmaya devam edecektir.
Tamamı yalan ve iftiradan ibaret olan bu ve benzeri iddialarla “Mehmetçik Ruhuyla” inançla ve kahramanca görevini ifâ eden bu milletin ve medeniyetin evlatlarının, dini inanç ve ibadetleri üzerinden yıpratılmasına da asla izin verilmeyecektir.”

AKP’nin kurucu isimlerinden Şener: Bunlar iyi günlerimiz, ekonomiyi toparlayamazlar