Öcalan’ın mektubunu duyuran Özcan, yine Demirtaş’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 10:56 am - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 11:08 am

Abdullah Öcalan’ın İBB seçimleri dönemindeki mektubunu duyuran Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a “Üç maymunu oynama” diyerek yüklendi.

Abdullah Öcalan’ın mektubunu yenilenen İstanbul seçimlerinden önce kamuoyuna duyuran Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmralı-Edirne açıklamaları ve kendisinin “Demirtaş hapisten çıkınca onun canını sadece Öcalan kurtarabilir” sözleriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Demirtaş’ın bir yazısındaki, “Bu siyaseti sevmiyorum. Yine de içindeyim siyasetin… Madem içindeyim, size içeriden kesin bilgi vereyim. Tanıdığınız siyasetçilerin tamamına yakını sürekli fırıldaklık yapar. Belki ben de öyle davranmışımdır” sözlerine atıf yapan Özcan, Demirtaş’a “Üç maymunu oynama” dedi.

Erdoğan’dan İmralı açıklaması: Devletin elinde böyle bir bilgi var ki söylüyorum

Yeniçağ yazarı Arslan Tekin’e açıklamalarda bulunan Özcan, özetle şunları söyledi:

” ‘Selahattin Bey fırıldak siyaseti bıraksın! Onu bu fırıldak siyasetten çekip hayata döndürecek olan sadece Öcalan’dır’ dediğim için hep bir ağızdan, kabuk bağlamış yarasına basılmış gibi: ‘Haa huu, bak Demirtaş’ı Öcalan’la tehdit ediyor!’ diye velvele ettiler… Müteakip sorulara cevaplarımda ise mealen:

‘Tehditten nefret ettiğim kadar bu faşistlerden bile nefret etmiyorum. Ben Selahattin’e tehdit değil, hayatî bir uyarı yaptım, kendisini ‘bazen’ ve ‘belki’ de olsa bu fırıldak hayattan MERT hayata dönmeye çağırdım. Kendini ‘fırıldak’ seçim hesaplarının hergele pazarına malzeme ederek ‘Başkan Apo’suna rest çekiyor’ zırvalarına değirmen suyu olma!’ dedim. Çağırmaya devam ediyorum:

Çıkıp Kızıltepe’de ‘Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz!’ deyip ortak vatanımızın kuzey, orta ve güney Anadolu vatandaşlarını kışkırtacağına, gel bu iki halk arasına bir dinamit fitili olarak döşenmiş Türkiye’nin Öcalan sorununu çözme -yani bu dinamite giden bu fitili yerinden çıkarma- mücadelesinde elini taşın altına koy! Seni türlü boya, cila ile Öcalan’ın karşısına koyup kullanmak isteyen damara ‘İstemem ama arka cebime koyun’ dercesine üç-maymunu oynama! ‘Fırıldaklığı bırak’ derken bunu diyorum!”

YAZININ TAMAMI

‘DEMİRTAŞ ÇIKINCA ONUN CANINI SADECE ÖCALAN KURTARABİLİR’ DEMİŞTİ

Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, daha önce de “Demirtaş hapisten çıkınca onun canını sadece Öcalan kurtarabilir” demiş, daha sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığını öne sürmüştü. Çözüm sürecinin bitmesinden Demirtaş’ı sorumlu tutan Özcan Rudaw’a yaptığı açıklamada söylediklerinin “tehdit” olarak algılandığını belirterek, “Ben Selahattin beyi tehdit etmedim, yaşama davet ettim” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek

HDP’den İmralı çıkışı!