Seçim sonrası Öcalan’la görüşmeye izin çıkmadı!

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2019 Cuma 3:30 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 Cuma 3:45 pm

PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer tutuklularla görüşmek için aileler tarafından yapılan başvurular reddedildi.

Seçim öncesi AKP’den Öcalan atağı: Avukatından ilk açıklama

 

Mezopotomya Ajansı’nın haberine göre, İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç Pazartesi günü İmralı’ya gitmek için avukatları aracılığıyla başsavcılığa başvurdu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, İmralı’da bulunan diğer tutuklular Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Emin Konar ve Veysi Aktaş’ın ablası Sabiha Aslan’ın da başvurusunu reddetti.

Başsavcılık onayladı, Öcalan’ın avukatları bugün İmralı’ya gidiyor

Başvurular, “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları” gerekçe gösterilerek reddedildi.

Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş İmralı’ya “sekreterya” olarak gittikleri tarih olan 15 Mart 2015’ten, Hamili Yıldırım da İmralı’ya götürüldüğü 15 Temmuz 2015’ten bu yana aileleriyle ilk defa 5 Haziran’da bayram açık görüşünde görüşebilmişti.

SEÇİM ÖNCESİ YAPILAN GÖRÜŞME

23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde Öcalan, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan ile görüştürülmüştü. Ardından canlı yayında Öcalan’ın mektubu okunmuştu. Seçim öncesi Öcalan’la görüşmenin yapılması ve mektubunun okunması tepkilere neden olmuştu.

Seçim öncesinde PKK lideri Öcalan’ın, akademisyen Ali Kemal Özcan’la görüştürülürken, şimdi ise öz kardeşiyle dahi görüştürülmesine izin verilmemesi dikkat çekti.