O soru karekod haline geldi

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 1:56 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 1:56 pm

Antalya’da, CHP Muratpaşa ilçe örgütünün karekod haline getirip ilçe binasına ‘128 milyar dolar nerede?’ afişi dün gece yarısı söküldü, İlçe Başkanı Hasan Şahin, bu sabah yedekte bekleyen yeni afişi astı. Şahin,”Hem kanunsuz emir veren savcılık hem de kanunsuz emri yerine getiren ve hatta artık emir bile olmaksızın durumdan vazife çıkaran polisler suç işlemektedir” dedi.

Antalya’da, CHP Muratpaşa ilçe örgütü, “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin Türkiye’nin her noktasında asıldığı her yerden indirilmesi üzerine o soruyu karekod haline getirdi. “83 milyon vatandaşın aklında tek bir soru. Kodu okut soruyu gör” yazılı afiş, kent merkezinde bulunan ilçe binasına asıldı. Afiş, cep telefonu kamerasıyla tarandığı zaman telefon ekranında “128 milyar dolar nerede?” sorusu belirirken CHP İlçe Başkanı Şahin, afişin dün gece yarısı kolluk kuvvetlerince indirildiğini söyledi.

Afişin kendilerine hiçbir bildirim yapılmadan kaldırıldığını belirten Şahin, “Hem kanunsuz emir veren savcılık hem de kanunsuz emri yerine getiren ve hatta artık emir bile olmaksızın durumdan vazife çıkaran polisler suç işlemektedir” dedi. Sabah saatlerinde yedekte bekleyen ikinci afiş yine parti binasına asılırken Hasan Şahin, afişte hiçbir suç unsurunun bulunmadığını söyledi. Şahin, “Biz yılmadan, usanmadan bunu asmaya devam edeceğiz. Ne zaman ki bize yasal ve hukuki bir dayanak gösterilirse o zaman bunun indirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onlar bin kere alsalar biz yüz bin kere asmaya devam edeceğiz. Tekrar tekrar soracağız, ‘128 milyar dolar nerede?’” diye konuştu.