O özellik iPhone 14 ile gelecek!

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 8:52 am - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 8:52 am

Teknoloji tutkunları yıllardır Apple’ın yeni bir ekran altı parmak izi okuyucusu teknolojisine geçiş yapmasını bekliyor. Görünen o ki bu özellik yeni nesil iPhone modelleriyle karşımıza çıkabilir.

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni nesil iPhone modellerini tanıttı. Apple’ın tanıttığı yeni nesil iPhone modelleri, geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 12 modelleriyle aynı kalibrede karşımıza çıktı. Elbette yonga seti ve kamera tarafında bir takım iyileştirmeler mevcut fakat yeni nesil iPhone modellerinde öyle kayda değer bir yeniliğin olmadığını söyleyebiliriz.

Apple henüz iPhone 13 serisini yeni tanıtmış olsa da bu yıl çıkacak olan iPhone 14 modelleriyle ilgili ilk bilgiler şimdiden sızdırıldı.

Sızdırılan raporlara göre yeni nesil iPhone modellerinde Apple farklı bir güvenlik aşamasına adım atacak. UD Fingerprint ya da bildiğimiz ismiyle ekran altı parmak izi okuyucusu.

 

iPhone 14

Hali hazırda Android tarafındaki üreticiler uzun bir süredir bu teknolojiyi kullanıyorlar. Günümüzde OLED ekranla satışa sunulan modellerin neredeyse hepsinde ekran altı parmak izi okuma teknolojisi bulunuyor.

Apple ise bu teknolojiye bu yıl geçmeyi planlıyor. Cupertino merkezli şirketin iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Max modellerinde FaceID’ye ek olarak ekran altı parmak izi okuma teknolojisine yer vereceği iddia ediliyor. Bekleyip göreceğiz.

Facebook kullanıcıları ban hatalarına tepkili