‘O kayıtlar madem meşru neden 17-25 Aralık için kullanılmadı?’

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 1:00 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 1:05 pm

Gezi davası kararlarına tepki gösteren İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel üye hakim şerhine dikkat çekti, “Hukuka aykırı kayıtlar madem meşru, neden 17-25 Aralık için kullanılmıyor?” dedi.

Karar duruşması dün (25 Nisan) yapılan Gezi Davası’nda mahkeme, 4,5 yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ise 18’er yıl hapis cezası verdi.

Oy çokluğuyla alınan karara bir hakime şerh koydu. Dosyada dinlemelerden başka delilin olmadığını, dinlemelerin de hukuka aykırı kararla yapıldığını belirten hakim “Üstelik hukuka uygun kabul edilseler bile somut kanıtlarla desteklenmiyor. Dosyada mahkûmiyet için yeterli delil yok. Beraat verilmeli” dedi.

TELE1’de Tuba Emlek’in ‘Mercek’ programına konuşan İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel de hakim şerhine dikkat çekti. Yücel, “Biraz evvel söylendi madem hukuka aykırı konuşma kayıtları burada kullanılabiliyor neden 17-25 Aralık’ta, kasalar, ayakkabı kutuları söz konusu olduğunda kullanılmıyor? Neden söz konusu özgürlük ve demokrasi yandaşları olduğunda kullanılıyor? Bekir Bozdağ bunu anlatsın” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç’tan ayetli ‘Gezi’ tepkisi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Hakimler ve mahkemeler kimseden emir ve talimat almazlar, kimsenin tavsiye veya telkinine göre de karar vermezler. Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre karar verirler” açıklamasına da tepki gösteren Yücel şunları söyledi:

‘ADINA ‘YARGI’ DEDİKLERİ OYUNU SAHNELİYORLAR’

“Biz aslında bu kararları çok daha önce de gördük. Düzmece mahkemeler, atanmış hakimler, önceden verilmiş kararlarla adına ‘yargı’ dedikleri bir oyunu sahneliyorlar. Ve buna hukuk, mahkeme dediklerinde bizim buna inanmamızı bekliyorlar. Her fırsatta söylerim; siyasi iktidar yargının üzerinden elini çekmedikçe Türkiye’de gerçek bir adaletin tesisi mümkün olmayacak. Bu kaçınılmaz.

‘BARIŞMA SÜRECİNİ HAYATA GEÇİRİYOR GİBİLER’

Bekir Bozdağ bu cümleleri telaffuz edebilecek noktaya gelmişse ne mutlu bize…Keşke FETÖ dönemindeki kumpasların hazırlanmasında yer alan kişilerle ilişkilerini açıklayamamış insanlar bugün daha yetkili merciilerde olmasaydı. Ben bu süreci biraz tersinden okumaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanının görevlendirmelerine bakın; bir barışma sürecini hayatını geçiriyor gibiler. Yaklaşan seçimden korktukları için. Acaba bir barışma umudu var mı diye…

Gezi açıklaması yapan Bozdağ’a Ahmet Şık’tan FETÖ hatırlatması

‘BEKİR BOZDAĞ BUNU ANLATSIN…’

Hani diyorlar çıraklık, ustalık dönemi… Evet bu iktidar için ustalık dönemi ama hukuka aykırı yargılamalar konusunda ustalık dönemi. Bozdağ bunu söyleyeceğine bize şunu anlatsın, ben o dosyanın içinde ne olduğunu biliyorum. Üç hakimi var mahkemenin, biri cesur çıkıyor. Açık açık ‘delilleriniz hukuka aykırı’ diyor… Takip edeceğiz acaba nereye sürecekler? Bunun üzerine söylenecek bir şey var mı?

‘O KAYITLAR MADEM MEŞRU…’

Bekir Bozdağ o delillerin hukuka uygunluğa konusunda söyleyecek bir şeyi varsa bunu anlatsın. Biraz evvel söylendi madem hukuka aykırı konuşma kayıtları burada kullanılabiliyor neden 17-25 Aralık’ta, kasalar, ayakkabı kutuları söz konusu olduğunda kullanılmıyor? Neden söz konusu özgürlük ve demokrasi yandaşları olduğunda kullanılıyor?”

Gezi’ye ceza yağdı! Kavala’ya müebbet 7 kişiye 18 yıl hapis ve tutuklama