‘O iş resmen bitti…’, Salda Gölü’ne çadır bile kurulamayacak

Yayın tarihi: 24 Mart 2019 Pazar 4:29 pm - Güncelleme: 24 Mart 2019 Pazar 4:29 pm

Burdur’un Yeşilova ilçesinde ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak adlandırılan SaldaşGölü, Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘özel çevre koruma bölgesi’ ilan edildi.

Salda Gölü ve çevresinin ‘özel çevre koruma bölgesi’ ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

TBMM’de, ‘Salda Gölü’ tartışması: Seçim yatırımı olduğu aşikar!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesinin ardından düzenlenen toplantıda, bundan sonra sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yeşilova’da Salda Gölü bilgilendirme toplantısı

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesi kapsamında, Yeşilova Ziraat Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Koruma ve İzleme Daire Başkanı Ali Özkır, Kaymakam Abdülhamit Karaca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, muhtarlar, daire amirleri ve halk katıldı.

Toplantıda 14 Mart 2019 tarihinde alınan özel çevre koruma kararı anlatılarak, bundan sonraki sürecin nasıl işleneceği hakkında bilgiler verildi. Katılımcıların sorularını yanıtlayan heyet, göl çevresinde kaçak yapılaşmaya asla izin verilmeyeceğini ve göl çevresinin görevlilerce sürekli kontrol altında tutulacağını vurguladı.