O ilçede vaka sayıları patladı, hastanelerde boş yer kalmadı!

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 3:54 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 3:54 pm

Şırnak’ın Cizre ilçesinde koronavirüs vaka sayıları patladı, hastanelerde yer kalmadı. Hastaların başka şehirdeki  hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Normalleşme adımlarının atılmasının ardından Şırnak’ın Cizre ilçesinde vaka sayılarında artış meydana geldi.

Sözcü’den Evren Demirdaş‘ın haberinew göre; 1 Haziran’dan önce  Şırnak’ta toplam vaka sayısı 88 olduğunu belirten Şırnak Tabip Odası Başkanı Serdar Küni, şunları söyledi:

* Bu 88 vakanın 75’i iyileşmiş durumdaydı ve tedbirler çok iyi alınmış, o süreçte sıkı bir çalışma yürütülmüştü.

* Bayram arifesiyle tedbirler gevşetildi ve alışverişler çok yoğun oldu. Bu alışverişlerde Cizre caddeleri, AVM’ler, parklar doldu ve sosyal mesafe tamamen ortadan kalktı.

* O zaman da biz ‘Bu tedbirler böyle gevşetilirse ileride büyük problemler ortaya çıkacak’ diye uyarılarımızı dile getirmiştik.

* Şu anda görüyoruz. Vaka sayılarının yükselmesinden dolayı Cizre ve Şırnak Devlet hastanelerinde yer kalmamış. Aynı şekilde Silopi ve İdil’de de hastaneler dolmuş.

* Yaşanan yoğunluktan dolayı hastaları Kredi Yurtlar Kurumu’nda karantinaya alıyorlar.

* Hastanelerin dolu olmasında dolayı vakaların çevre şehirlerdeki hastanelere gönderildiklerine dair duyumlar alıyoruz. Özellikle Diyarbakır, Batman ve Gaziantep’e gönderildiklerini biliyoruz.

‘2 HAFTA KARANTİNA UYGULANMALI’

Cizre’de şu an 200 evin karantinada olduğuna dair bilgiler aldıklarını kaydeden Küni, sözlerini şöyle tamamladı:

* Cizre gibi vakaların hızla yayıldığı ilçelerde mutlaka acilen 2 hafta karantina uygulanması gerektiğini ve çok yaygın bir şekilde test yapılması gerektiğini dile getiriyoruz.

* Bu tür noktalarda İl Pandemi Kurulu, Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü’nün halkımıza bilgi vermesi ve halkın da zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılarımızı tekrarlıyoruz.