Nvidia’nın değeri Meta’yı geçti

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 12:55 pm

Pandemi sürecinin en üretken ve en çok konuşulan şirketlerinden biri olan Nvidia, bu başarısının meyvelerini toplamaya devam ediyor.

Son birkaç yılın adından en çok bahsettiren markalarından biridir Nvidia. Özellikle pandemi süreciyle birlikte gerek çiplere gerekse de ekran kartlarına olan talebin artmaya başlaması, bunun üzerine ilave olarak da kripto madenciliğinin olmazsa olmazının ekran kartlarının en önemli üreticisi pozisyonunda bulunması, 2021’in Nvidia açısından rüya gibi bir yıl olmasını sağladı.

Şirket tarafından geçtiğimiz saatlerde açıklanan son çeyrek gelir raporu ise, hisse senetlerinin değerlenmesine ve bu sayede Amerika Birleşik Devletleri’nin en değerli şirketleri listesinde kendisinden bir üst sırada bulunan Meta’yı yani eski ismiyle Facebook’u geride bırakmasını sağladı.

 

Nvidia

Listede Meta’yı geride bırakan Nvidia, artık Amerika Birleşik Devletleri’nin en değerli 7. şirketi oldu. Tabi aslında bu yükselişin çift taraflı olarak işlediğini hatırlatmak gerek. Çünkü bir taraftan Nvidia’nın değeri son birkaç aydır hızlı bir şekilde artarken, sıralamadaki rakibi olan Meta’nın değeri ise son birkaç haftadır düzenli olarak düşmekte. Bilindiği üzere, son günlerde büyük sıkıntılar içerisinde olan Meta’nın hisse senetlerinin de değer kaybettiği herkesin malumu.

Nvidia henüz yıllık bazda elde ettiği gelirler ve bu gelirlerin ne kadarlık bir kısmının şirketin net karı olduğu konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak bu ay sonuna kadar gelmesi beklenen bu raporun neticesinde, Nvidia’nın değerinin artması ve listede daha üst sıraları zorlamaya başlaması mümkün gibi görünüyor.

MediaTek Ocak 2022 geliri 1,55 milyar dolar oldu