Nvidia RTX ailesi için harekete geçti

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 24 Nisan 2022 Pazar 9:30 pm

NVidia RTX serisi ekran kartlarının madencilik faaliyetlerinde kullanılmaya başlamasının ardından harekete geçti.

Son dönemde ekran kartlarına olan talep malumunuz. Madencilik için pek çok kişi adeta ekran kartlarına hücum etti. Bu yüzden ekran kartı fiyatları arttı. Hatta piyasada ekran kartı kalmadı. Fakat Nvidia başından beri ekran kartlarının oyuncular için üretilen ekipmanlar olduğunu savunuyordu.

 

Hali hazırda piyasaya yeni sürülen RTX tabanlı ekran kartlarında da benzer durumlar ortaya çıkınca Nvida yönetimi farklı bir yol izleme kararı aldı. Nvidia’dan  yapılan açıklamada piyasaya yeni çıkacak olan RTX 3070 ve 3080 modellerinde hashrate’in kısıtlanacağı belirtildi.

 

NVidia RTX

Peki hashrate kısıtlanınca ne olacak? Normal şartlarda RTX 3070 ya da 3080 kartlar yaklaşık olarak 60 mh/s‘lik kazım değerine sahip. Dolayısıyla yeni çıkan kartlarda bu kazım değeri düşürülmüş olacak.

 

Hal böyle olunca mining yani madenciler de bu kartları tercih etmeyecekler. Peki bu kartlar normal hali hazırda satışta olan 3070 ve 3080 modellerinden nasıl ayırt edilecek?

Nvidia bu konuyu da düşünmüş. Mining tarafında düşük hashrate verecek olan bu kartların kutusunda ve üzerinde LHR ifadesi yer alacak. Dolayısıyla kutusuna baktığınızda bu kartların madencilikte düşük hashrate değeri vereceğini göreceksiniz.

Muhtemelen bu kartların piyasa ortalamasının altında bir etikete satılmasını bekleyebiliriz. Elbette şimdilik konuşmak için erken.

Razer Kiyo X Webcam – Oyun yayıncıları için 1080p kamera