NVIDIA MWC 2020 organizasyonuna katılmayacağını resmen açıkladı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2020 Salı 9:19 am - Güncelleme: 11 Şubat 2020 Salı 9:19 am

Coronavirüs paniği tüm dünyayı sarmışken Barcelano’da on binlerce Çinli ile buluşacak mobil teknoloji temsilcileri de kara kara düşünmeye başladılar. Bu şirketlerden NVIDIA MWC 2020 organizasyonuna katılmayacağını resmen açıkladı. Şimdi sıra diğer teknoloji devlerinde.

Kısa süre önce Barcelona’daki MWC 2020’ye katılmayacağını duyuran Ericsson ve LG’den sonra, şimdi de NVIDIA fuardan çekildiğini duyurdu.

Hem uluslararası yolculuk riski nedeniyle çalışanlarını korumak isteyen NVIDIA’nın hem de bir çoğu Çin’den gelecek olan mobil teknoloji profesyonellerinin virüs taşıma riskinin yüksek olmasından çekiniyor.

Coronavirür riskinin hala yüksek seviyede seyretmesi nedeniyle fuardan çekildiklerini açıklayan NVIDIA’nın ardından diğer büyük markaların da çekilme kararını açıklayacağı düşünülüyor.

Yapay zeka, 5G ve diğer konularad mobil üreticilerle yakın ilişki içinde çalışan NVIDIA, pazarın en önemli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

Öte yandan sadece şirketlerin değil, İspanya’nın ve Barselona halkının da MWC 2020 konusunda endişeli olduğu biliniyor. Bu fuar nedeniyle şehre akın edecek on binlerce Çinlinin büyük risk yaratacağı tahmin ediliyor. İspanya’da kısa süre önce ilk Coronavirüs vakası tespit edilmişti. Bu kişinin çevresindeki başka insanlara da virüs bulaştırıp bulaştırmadığı henüz bilinmiyor ve büyük endişe yaratıyor. MWC 2020 nedeniyle İspanya’nın riskli ülkeler listesinde en yukarıya tırmanması endişesi taşınıyor.

Trump NASA için dev bütçe mi ayıracak?

Coronavirüs’ün bir ülkede yaygınlaşması, sadece bir sağlık problemi olarak görülmüyor. Virüs nedeniyle o ülkenin hem iç hem de dış ticaret ilişkileri ağır yara alabiliyor ve ülkenin ekonomisi bir anda baş aşağı çevrilebiliyor. Bu açıdan bakınca İspanya hükumetinin MWC 2020’yi bu yıllık iptal etme kararını alması da an meselesi gibi görünüyor.