Nvidia GeForce Now hakkında bilmeniz gerekenler

Yayın tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma 9:06 am - Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 9:06 am

Bulut oyun servisi Nvidia GeForce Now Türkiye’de kullanıma sunuldu. Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunan bu servisi nasıl kullanacağınız haberimizde.

Nvidia GeForce Now hakkında bilmeniz gerekenler. Oyun dünyası açık açık bulut tabanlı sistemlere kaymaya başladı. Google Stadia ve Xbox xCloud servisleri emekleme aşamasında olmasına rağmen oldukça büyük ilgi görüyor. Gecikme sürelerini minimuma indirmeye çalışan Google ve Microsoft’a bir rakip bugün Nvidia cephesinden geldi.

PlayStation 5 resmi web sitesi açıldı!

Nvidia, Android için GeForce Now uygulamasını Beta olarak yayınladı. GeForce Now sayesinde oyuncular dilerse aylık 5 dolar ödeyerek tüm kütüphaneye hızlı bir şekilde erişebilecek, isterlese de ücretsiz olarak seçili oyunları oynayabilecek.

Nvidia, bu servisinde 30 Mbps internet ile 1080P çözünürlükte 60 FPS oyun akışı sağlayabildiğini belirtiyor. Ancak Nvidia’nın daha iyi oyun deneyimi için 50 Mbps internet hızını tavsiye ettiğini belirtelim.

Nvidia GeForce Now

Nvidia’nın bulut tabanlı oyun servisinde Fortnite, PUBG, Rainbow Six Siege, Grand Theft Auto V, Shadow of the Tomb Raider ve Red Dead Redemption 2 gibi yapımlar yer alıyor. Ancak bu yapımları oynayabilmek için oyunların Steam hesabınızda olması gerektiğini belirtelim.

Türkiye’de de kullanıma sunulan bu servisi; buradan Nvidia’ya üye olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Üye olduktan sonra Play Store’dan GeForce Now uygulamasını indirmeniz ve Android cihazınıza Gamepad bağlamanız gerekiyor. Son olarak bazı oyunların klavye ve mouse desteği talep ettiğini de belirtelim.