Nuriye Gülmen’e 10 yıl hapis cezası

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 3:43 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 4:03 pm

Akademisyen Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadağ’a 10 yıl hapis cezası verildi, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

İstanbul’un Okmeydanı semtinde bulunan İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen’in aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı.

Mahkeme bugünkü duruşmada Gülmen’e 10 yıl ve Karadağ’a 12 yıl hapis cezası verdi. İki ismin ayrıca tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Karar sonrasında Gülmen ve Karadağ duruşma salonunda oturma eylemi başlattı.

Gülmen davadaki savunmasında “Biz sadece işimizden atılmadık; ismimiz çarşaf çarşaf yayınlandı, hedef gösterildik. OHAL’le birlikte Türkiye halkları teslim alınmak istendi. Dünyada ‘terör’ suçlarından tutuklu olanların sayısı bakımından dünyada ilk üçteyiz. Fakat hala ‘terör’ operasyonları yapılıyor, nerdeyse her hafta yüzlerce insan gözaltına alınıyor. Asıl insanlık onurumuza saldıranların yaptığı şey terördür” dedi.

Gülmen KHK ile ihraç edilmesinin ardından başlattığı ve 324 gün süren açlık greviyle kamuoyunda tanınan Gülmen, iki yıla yakın süredir de cezaevindeydi.

Nuriye Gülmen’in tahliye talebi reddedildi