Nurettin Sözen: Yapılan temizlik sadece görsel olarak fayda sağlar

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 2:52 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 3:05 pm

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, müsilaja karşı yürütülen temizliğin sadece görsel olarak fayda sağlayacağını söyledi. Sözen, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın biyolojik arıtma tesislerini rafa kaldırdığını dile getirmişti.

Nurettin Sözen, deniz salyasının esir aldığı Marmara Denizi’ni gündemine aldı. Sözen, İstanbul Baltalimanı, Riva ve Kadıköy’de kurulması planlanan biyolojik arıtma tesislerinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanı olmasıyla beraber rafa kaldırıldığını söylemişti. Cumhuriyet’e konuşan Sözen, atık suları denizin dibine deşarj etme yolunun seçildiğini ifade etmişti. Kanal İstanbul projesinin kirlenmeyi daha da artıracağını belirten Sözen, “Marmara tamamen bitecek” uyarısında bulunmuştu.

Sözen, TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Programda, Marmara Denizi’nin ölümüne neden olan müsilaj hakkında konuşuldu. Sözen, “Bizim zamanımızda Kadıköy’de, Baltalimanı’nda yapmış olduğumuz projeler Erdoğan zamanında durdurulmuştur” dedi.

Biyolojik arıtmanın müsilajın önüne geçmesinde büyük bir etken olduğunu ifade eden Sözen şunları söyledi:

“BİYOLOJİK HAYAT BİTECEK”

“Bu olay yerel yönetimden merkezi idareye kadar herkesin bir olmasıyla çözülebilir. Bizim anlayışımız, tam biyolojik arıtma dışında başka bir çalışma yürütmemektir. Bugün yapılan temizlik ancak görsel olarak fayda sağlar. Arıtmanın ciddi biri su kaybının da bu yöntemle önüne geçilebileceğini belirtti. Bu kanalın yapıldığını varsayarsak, Karadeniz’den Marmara’ya gelen akımla biyolojik hayat bitecek. Bu da yumurta kokusuna yol açacağı için yaşanmayı imkansız hale getirecek

Eski İBB Başkanı Nurettin Sözen Başakşehir gerçeğini açıkladı