Nureddin Nebati’nin doktora tezi de şaşırtmadı! Ekonomiden eser yok

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 12:03 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 6:37 pm

Lütfi Elvan’ın görevden alınmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Nureddin Nebati‘nin doktora tezinin  ‘AKP teşkilatları’ üzerine olduğu ortaya çıktı. Nebati’nin ekonomi eğitimi almadığı da dikkat çekti.

Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanılığı görevinden alındı. Erdoğan’ın kararıyla Elvan’ın yerine bakan yardımcısı olarak görev yapan ve Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Nureddin Nebati atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Nureddin Nebati’nin doktora tezi de ortaya çıktı. Yeni bakanın doktora tezini AKP  teşkilatlarının üzerine yazması dikkatlerden kaçmadı.

YÖK Tez Merkezi’nden ulaşılan tezin konu başlığının, “AK Parti teşkilatlarının demokratik değerlere bakışı üzerine karşılaştırmalı bir analiz: Milli görüşten muhafazakâr demokrasiye” ismiyle yayınlandı.


Nebati’nin YÖK’ün sitesinde bulunan bir diğer tezi ise “Türkiye’de islami siyasal hareket” konusunda.

Lütfi Elvan görevden alındı, yeni Maliye Bakanı Nebati’nin albümünden FETÖ çıktı

EKONOMİ EĞİTİMİ YOK

Nebati’nin ayrıca ekonomi üzerine hiçbir eğitim görmemiş olması dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi sitesinde Nebati’nin eğitimiyle ilgili şu bilgiler yer alıyor:

“Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.”

AKP’DE 3 DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ

Nureddin Nebati, AKP 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca, AKP’den 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.