Nureddin Nebati kendi sözlerini unutarak koyun eti tavsiyesi verdi

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 9:49 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 9:49 pm

AKP’nin Mersin Milletvekili adayı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Koyun eti kokusundan dolayı tercih edilmiyor” sözlerini unutarak, “Birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor. Koyun eti güzeldir ” ifadelerini kullandı.

Kasaplarda satılan kırmızı et ve kıyma fiyatları 300 liraya dayandı. Yurttaşlar Et ve Süt Kurumu’ndan ‘ucuz et’ alabilmek için kuyruğa giriyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise gıda fiyatlarının dünyanın tamamında genel enflasyon üzerinde seyrettiğini öne sürmüş, yurttaşlara “koyun eti” önerisinde bulunmuştu.

“Türkiye’de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım” ifadelerini kullanan Nebati’den bir açıklama daha geldi.

Nebati şunları söyledi:

“Geçen televizyonda dedim ki, koyun etini yiyelim, birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor. Koyun eti yağlı, koyun eti güzeldir. Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir. Dolayısıyla koyun ve keçilerimizle hayvancılığımızla Mersin’de en iyi yerlere gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüteceğiz.”

Nebati: Koyun eti çok ucuz ama koktuğu için yenmiyor