Nurcuların liderinin kızı da Enes gibi canına kıymıştı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 12:48 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 1:46 pm

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi, 20 yaşındaki Enes Kara, kaldığı Nur Cemaati’ne ait evdeki baskıların ardından ve yaşadığı gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son vermişti. Nur Cemaati liderlerinden olan Yeni Asya Gazetesi sahibi Mehmet Kutlular’ın kızının da, yıllar önce tıpkı Enes gibi yaşamına son verdiği ortaya çıktı.

Türkiye, tarikat ve cemaatlerde son bulan yaşamları konuşuyor. Enes Kara’nın ölümünün ardından bir gencin daha cemaat baskısı nedeniyle yaşamına son verdiği ortaya çıktı. Yaşananların tanığı olan Umar Karatepe, Nur Cemaati liderlerinden olan Mehmet Kutlular’ın kızının hikayesini Twitter’da anlattı. Aynı zamanda Yeni Asya Gazetesi’ni sahibi olan Mehmet Kutluar’ın kızı Vildan Kutlular, anlatılanlara göre ailesinin ve cemaatin baskılarından kurtulmak için yıllar önce evden kaçtı. İsmini reddederek kendisini ‘Pelin’ olarak tanıtmaya başladı. Konuyla ilgili yaptığı paylaşımda Umar Karatepe, “Yakalanırsam geri gönderirler” diye ismini gizlerdi. Öyle ki onun Vildan Kutlular olduğunu ölümünden sonra öğrendi çoğunluk” ifadelerini kullandı.

PELİN’İ KİM ÖLDÜRDÜ?

Zaman içerisinde uyuşturucu ile tanınan Pelin, 17 yaşındayken intihar etti.

Kutluar, ölüme ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Tam bitti diye sevinirken, bir gün gitti Pelin. Sadece bir not bırakarak ardında “kaçmıştı”. Her şey için teşekkür ediyor ama kendisinin bunu yapamayacağını söylüyordu. “Ben bu kadarım” diyordu. Oysa yapamayan Pelin miydi? Sonra Pelin’in kurtulmak için tek başına mücadele verdiği illetle yaşamına son verdiğini duyduk TV’lerden. Kimi aşırı dozdan öldü, kimi öldürüldü dedi ardından. Peki “bu kadar” olan Pelin miydi? Pelin’i kim öldürdü?”

Hayatına son veren Enes Kara’nın kaldığı yer Nur Cemaati’ne ait çıktı

Cemaatten şikayetçi olmayan Enes Kara’nın babası haberler hakkında suç duyurusunda bulunacak