Numan Kurtulmuş’un hedefi ‘milat’ mı?

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 11:27 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 2:55 am

AKP’li Numan Kurtulmuş, dikkat çeken bir çıkış yaptı. Kurtulmuş, AKP’nin sık sık FETÖ ortaklığından kaçarak ’17-25 Aralık millattır’ söylemlerinin tersine açıklama yaptı. Kurtulmuş, “Hiçbir siyasetçinin böyle ceza belirlemek, ceza indirimini tayin etmek, şu tarihten önce yapılan cezaları suç, ondan önce ya da ona yapılanları suç değilmiş gibi göstermek ne haddinedir? Böyle bir şey olamaz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim’ diyerek sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda “TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar lira ABD’deki paralel bir vakfa transfer edildi” iddiasında bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca AKP iktidarında suça bulaştığını iddia ettiği bürokratları ‘sarılar’ olarak tanımlayıp “Ama size de bir iyilik yapıyorum sarılar. Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun” dedi.

“ŞU TARİHTEN ÖNCE YAPILAN SUÇ ONDAN ÖNCE  YAPILAN SUÇ DEĞİLMİŞ GİBİ GÖSTERMEK NE HADDİNE?”

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği “Anadolu Sohbetlerine” konuk oldu. Etkinlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve Ensar vakıfları hakkındaki  iddialarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun kara propaganda yaptığını öne sürdü. Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara ilişkin sözlerine tepki göstererek belli bir tarihten önce veya sonra yapılanın suç veya suç olmaktan çıkartılamayacağını dile getirdi. Kurtulmuş şunları söyledi:

“Diyor ki, ‘eğer şimdiden bu yaptıklarınıza ey bürokratlar vazgeçerseniz cezanızı indiririm’. Sen kimsin de ceza indiriyorsun? Eğer kaldı ki bir bürokrat herhangi bir şekilde yasa dışı bir işlem yapıyor ve bu işleme veya vesile oluyorsa bunun yargı önünde hesap vermesi açıktır. Önceden yaptığı bir ara da hatırlarsınız, ‘Şu tarihten sonra imza atan bürokratlar hesap verecekler’ dedi. Hukukta böyle bir şey olmaz, bir adam yasa dışı bir şey yapıyorsa ne zaman yapmış olursa olsun onun hesabını verir. Dolayısıyla burada da hukuk bilgisinden yoksun bir kara cehalet ortaya konulmuştur.

“Hiçbir siyasetçinin böyle ceza belirlemek, ceza indirimini tayin etmek, şu tarihten önce yapılan cezaları suç, ondan önce ya da ona yapılanları suç değilmiş gibi göstermek ne haddinedir? Böyle bir şey olamaz. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu, dün akşamki biraz kara propaganda, biraz kara cehalet kokan konuşmaları ile Türk siyasi tarihine bir kere daha olumsuz bir not düşmüştür.”

KURTULMUŞ 17-25 ARALIK MİLATTIR SÖYLEMLERİNİ UNUTTU MU?

AKP iktidarı, FETÖ’nün 17-25 Aralık operasyonlarını milat olarak gösteriyor. İktidar, 17 Aralık 2013’den önceki ‘ilişkileri’ görmezden geliyor. AKP’li birçok siyasetçi, gazeteci 17-25 öncesi FETÖ Lideri Gülen’i öven konuşmalar yapmıştı.

 

AKP’de kriz! Kurtulmuş ve Yıldırım arasında ‘soğuk savaş’ iddiası