Numan Kurtulmuş’tan yargı krizi açıklaması: Gereğini yapacaktır

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 4:18 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 4:25 pm

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay’ın AYM kararını tanımamasıyla başlayan yargı krizi hakkında, “TBMM bu konuda gereğini yapacaktır” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AKP grubuna yaptığı ziyaret sonrası açıklama yaptı.

Yargıtay’ın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusu sonrası Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) verdiği “hak ihlali” kararını tanımamasıyla başlayan yargı krizi de Numan Kurtulmuş’un gündemindeydi.
Kurtulmuş’a, “Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için kararın okutulmasıyla ilgili kanaatiniz nedir?” sorusu yöneltildi.

Kurtulmuş bu soruya, “Burada kişisel kanaatler değil, tekrar söylüyorum. Türkiye’de kurumların yetki ve sorumlulukları bellidir. TBMM kendi gündemine hakimdir. Kendi gündemi ve öncelikleri içinde bu konuda gereğini yapacaktır” şeklinde cevap verdi.

“YENİ DÜZENLEMELER LAZIM”

Numan Kurtulmuş, eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007 tarihinde öldüren Ogün Samast’ın şartlı salıverme düzenlemesi kapsamında tahliye edilmesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

İnfaz sistemiyle ilgili yeni düzenlemelerin lazım olabileceğini ifade eden Kurtulmuş, “Ogün Samast’ın tahliyesi mahkemenin nihayetinde verdiği bir karar var. Şartlı tahliye ile ilgili daha önce reddedilmiş olan bir durumla karşı karşıyayız. İnfaz sistemimizle ilgili belki yeni bir düzenlemeler lazım. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan birisi yaştan dolayı bu cezası belli bir süreye indirilmiş ondan sonra da maalesef iyi hal dolayısıyla dışarıya çıkarılmış. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor. Bunları kamuoyu vicdanını dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim” dedi.

İstanbul Barosu’ndan Yargıtay 3. Ceza Dairesi hakkında suç duyurusu!